fbpx
E-UTRIP
Šlo naj bi za enega že poznanih kočevskih narkomanov.
Aktualno Kočevje Kronika Policijska poročila

Kradel cigarete, ukradel torbico in okradel domače

Roparski tatvini in kaznivo dejanje ropa na območju Kočevja, prijet osumljenec

Kočevski  policisti so v tem letu obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop. V prvem primeru je bil, v začetku meseca februarja, v eni izmed  trgovin na območju Kočevja, storilec zaloten pri tatvini cigaret, nato  pa je, da bi obdržal cigarete, zoper zaposlene uporabil silo. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

V drugem primeru je konec meseca aprila iz trgovine sledil oškodovanki do doma, nato pa ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico z vsebino. Pri tem je uporabil silo, oškodovanka je padla na tla in se telesno poškodovala. Po dejanju je pobegnil, iz denarnice v torbici zadržal denar,  ostale odtujene predmete pa odvrgel v smetnjak in reko Rinžo. Vsi predmeti so bili v nadaljnji
intenzivni  kriminalistični preiskavi in ogledu kraja najdeni.

V tretjem primeru pa je v začetku tega meseca izvršil tatvino denarja svojim bližnjim, ko je bil zaloten pa si je z uporabo sile denar prilastil. V tem primeru oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi najdenih premetov ter drugih dokazov ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz območja Kočevja. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil v četrtek zaradi utemeljenega suma dveh kaznivih dejanj roparskih tatvin in ropa priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki