fbpx
E-UTRIP
Tako je videti prizidek k šoli, ureja se tudi dvorišče.
Aktualno Novice Občina Ribnica

Prizidek k šolski stavbi, bazen, dvorana

Dve leti je od tega, ko je ob stavbi B Osnovne šole dr. Franceta Prešerna v Ribnici zaživelo gradbišče, ki se te dni počasi umika.

Prvega septembra bo šolski zvonec učence in učitelje povabil, da vstopijo v novo učno leto tudi skozi vrata prizidka k tej stavbi, v kateri bodo največja pridobitev štiri nove učilnice. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Novost bo tudi dvorišče in pomožni objekti ob šoli.

Lučaj od šole je dobro leto potekala tudi celovita obnova ribniškega bazena. Po 46-ih letih je malone zamenjana vsa oprema, tehnika, naprave, tudi energetsko je saniran. V novi podobi bo bazen uradno odprt zadnji dan v tem mesecu.

V času počitnic je na vrsto prišla tudi obnova igralne površine v Športni dvorani ter generalno čiščenje in urejanje ostalih prostorov.

Občina je bila tudi pri omenjenih investicijah uspešna na državnih razpisih, predvsem za plavalni bazen, saj je pribila okoli 1,5 milijona evrov nepovratnih sredstev. Seveda je morala tako za bazen kot tudi za šolo in dvorano primakniti svoj sorazmerni delež, ki bo znan po zaključku vseh del.

mgć

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki