fbpx
E-UTRIP
Zbiralniki na prevzemni lokaciji mimovrste.
Aktualno Gospodarstvo Narava Narava & zdravje

Pričetek ozaveščevalno zbiralne nagradne akcije »Prinesi stari aparat in E-cikliraj mimovrste!«

S 1. septembrom 2020 se je pričela trimesečna vseslovenska ozaveščevalno zbiralna nagradna akcija družbe ZEOS, d.o.o. in največje slovenske spletne trgovine MIMOVRSTE. Namen akcije je zbiranje odpadnih aparatov, sijalk in baterij v posebnih zbiralnikih, ki se nahajajo na vseh prevzemnih mestih omenjene spletne trgovine. Vsak, ki bo v času akcije na prevzemnem mestu izpolnil prijavni obrazec pa bo lahko sodeloval tudi v nagradni igri. Akcija se izvaja v sklopu ZEOS-ovega projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki ga sofinancirata Evropska komisija ter Ministrstvo za okolje in prostor RS.

Zbiralniki za stare aparate, odpadne baterije in odpadne sijalke so v slovenskih tehničnih trgovinah premalo izkoriščena prevzemna mesta za oddajo tovrstnih odpadkov, razvite države namreč lokacije za oddajo starih aparatov v tehničnih trgovinah bistveno bolj izkoriščajo – tudi do 50% vseh zbranih e-odpadkov in odpadnih baterij se zbere v določenih delih Evrope na tak način. Organizatorji akcije verjamemo, da so ti zbiralniki potrošniku prijazna mesta za oddajo starih aparatov, saj jim skrajšajo poti pri dostavi le-teh na zbirno točko, ker jih lahko dostavijo na poti v trgovino, zato so pripravili za vse obiskovalce prevzemnih mest MIMOVRSTE posebno zbiralno akcijo z nagradno igro. Trajala bo med 1. septembrom in 30. novembrom 2020.

Čemu je namenjena akcija?

Akcija je namenjena dvigovanju ozaveščanja potrošnikov o pravilnem ravnanju z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter oglaševanju možnosti oddaje tovrstnih odpadkov na prevzemnih mestih MIMOVRSTE. V akciji lahko sodelujejo vsi, ki bodo v času njenega trajanja obiskali eno izmed njihovih prevzemnih lokacij, kjer bodo lahko oddali svoj stari aparat oz. malo e-napravo, stari prenosni telefon, sijalko ali baterijo. Vsi obiskovalci pa bodo lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju in izpolnili ter oddali poseben obrazec ter se potegovali za enega izmed devetih mešalnikov ECG blender.

Pobrskajte po svojih predalih in naslednjič, ko boste obiskali enega od prevzemnih mest MIMOVRSTE ali njihovo trgovino v nakupovalnem središču BTC, prinesite v oddajo svoje stare aparate, sijalke ali baterije ter preizkusite srečo.

Urša Dolinšek, ZEOS d.o.o.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki