fbpx
E-UTRIP
Aktualno

”Popejvanje Pregradi” 2023

Predgrad – člani Kulturno športnega društva Predgrad smo v soboto 22. aprila 2023 v Kulturnem domu Predgrad naredili praznik pesmi in glasbe in pripravili 9. Srečanje ljudskih pevcev in godcev.

Na prireditvi ”Popejvanje Pregradi” je poleg gostiteljske zasedbe »Grajskih pevcev« KŠD Predgrad, nastopilo kar osem skupin iz Hrvaške ter iz bližnjih in oddaljenih občin: Polanski odmev, Kocavaški spev, Bučenski ramplači, skupina Matici, pevska skupina Rožce, Citroprekelj Bela krajina, MPZ GIMPL iz Ravne Gore (HR) in MPZ Habuljan iz Rijeke. Na odru se je zvrstilo okoli 130 pevcev in godcev.

V Predgradu se je vedno pelo in plesalo in tako bomo še naprej ohranjali ljudsko izročilo, ker gre pri tem predvsem za druženje in medsebojno spoznavanje in nam bogati življenje z novimi izkušnjami.                                                                

Skratka, bil je lep večer. Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli poslušat ali pa ste kakor koli pomagali, da je prireditev uspela in potekala v prijetnem vzdušju.

Zahvala članom društva pri organizaciji, članicam za peko peciva in ga. Jožici Šterbenc za lep voden program.

Jožica Matkovič, Predsednica KŠD Predgrad,

                                                                                

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki