fbpx
E-UTRIP
(Foto: Siol.net)
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Ponovno več kot 300 pozitivnih, ukrepi se zaostrujejo!

Stanje s koronavirusom se ne umirja. Včeraj so ponovno zabeležili preko 300 okuženih. Včeraj je za Covidom-19 umrl še en človek. Trenutno se v bolnišnici zdravi 131 ljudi, od tega jih je 21 na intenzivni negi.

Le do 10 oseb v skupini, pogostitve nedovoljene tudi za tiste s pozitivnim mnenjem NIJZ

Od danes je tako v veljavi celoten paket ukrepov drugega paketa oranžne faze. Lahko se zbira največ 10 oseb, na organiziranih dogodkih, niti na tistih s pozitivnim mnenjem NIJZ, ni več dovoljena pogostitev, s čimer se želijo izogniti predvsem potencialnim okužbam na porokah, pogrebščinah, zabavah in podobno. »Ta odlok bo striktneje stopil v veljavo jutri, kazni kršiteljev pa bodo precej strožje, kot smo jih bili vajeni,« je povedal Kacin. Pristojnosti za opozorila in kaznovanje ima še vedno inšpektorat, nadzor pa bo izvajala policija.

Omejitev števila oseb v skupinah velja tudi za športne rekreacije, za več je potrebno pridobiti dovoljenje. V lokalih in barih strežba velja le za »sedeče«, v kolikor niso člani iz istega gospodinjstva, morajo biti med seboj oddaljeni najmanj meter in pol. v javnih zaprtih prostorih pa je na 20 kvadratnih metrov dovoljena le ena oseba, v to številko ne sodijo zaposleni.

V kolikor se bo takšen trend nadaljeval, lahko že zelo kmalu pričakujemo sprejetje prvih ukrepov iz tretjega paketa oranžne faze. Kateri so to, si preberite v tem prispevku ter poskrbite, da boste pripravljeni na morebitne spremembe.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki