fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Planinsko društvo in Zavod za gozdove Slovenije – enota Kočevje – podpisala zavezo za zmanjšanje odpadkov

Občina Kočevje je konec lanskega leta, na pobudo Vlade RS in Skupnosti občin Slovenije, podpisala dogovor o zmanjšanju uporabe plastičnega pribora. Na javnih in internih prireditvah ali sestankih tako ne uporablja več plastičnega pribora v širšem pomenu besede, niti ne ponuja pijač v plastenkah. K podpisu enake zaveze za zmanjševanje odpadkov so bili najprej povabljeni javni zavodi in podjetja Občine Kočevje. Odzvali so se vsi, torej 22 ustanov, s čimer smo želeli postaviti zgled tudi drugim in sporočiti, da že z majhnimi koraki lahko naredimo veliko.

Izredno veseli smo, da so se samoiniciativno za pristop k podpisu dogovora odločili tudi v Planinskem društvu Kočevje in Zavodu za gozdove Slovenije, območna enota Kočevje. Obe organizaciji sta tesno povezani z lokalnim okoljem in varovanjem narave, zato je še toliko pomembneje, da na tem področju sodelujemo in delujemo enotno.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki