fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kultura

Osrednja prireditev ob 100. obletnici smrti Josipa Stritarja

Letos mineva 100 let od smrti Josipa Stritarja, pripovednika, pesnika, esejističnega pisca in urednika. V počastitev te obletnice se v Velikih Laščah našega rojaka spominjamo ob različnih prireditvah in dogodkih preko celega leta.

Njegovi obletnici je posvečena tudi osrednja prireditev KUD-a Primož Trubar Velike Lašče, ki bo potekala v soboto, 25. novembra, ob 18. uri v dvorani Levstikovega doma v Velikih Laščah.

Več na: https://fb.me/e/55jujGIgw

Na »Ta veseli dan kulture«, 3. decembra 2023, ob 17. uri vas vabimo v galerijo Skedenj na Trubarjevo domačijo na

PREDSTAVITEV SLIKANICE Z RAZSTAVO ILUSTRACIJ: 

»JOSIP STRITAR: PESMI ZA OTROKE«

Več na: https://fb.me/e/1bIxGfWSM

Ob stoti obletnici smrti Josipa Stritarja je Javni zavod Trubarjevi kraji izdal izbor njegovih pesmi za otroke iz zbirk Lešniki, Jagode in Zimski večeri. Za sodobno mlado bralstvo jih je izbrala in priredila domačinka, slavistka in poznavalka Stritarjevih del, Majda Samsa. Avtorske ilustracije je prispeval likovni pedagog, slikar in ilustrator Rok Dragić.

V predstavitvi slikanice bodo sodelovali učenci OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče in dekleta iz skupine Lažni alarm.

Stritarju v spomin so otroci OŠ Primoža Trubarja pripravili tudi priložnostno razstavo z ilustracijami Stritarjevih pesmi za otroke, ki si jo lahko ogledate od petka, 24. novembra dalje v hodniku pred Knjižnico Frana Levstika v Velikih Laščah.

Že na vhodu v Levstikov dom pa je na ogled priložnostna vitrina z utrinki Stritarjevega dela, ki smo jo pripravili v Javnem zavodu Trubarjevi kraji.

Vabljeni, da se spomnite z nami našega rojaka Josipa Stritarja tudi z udeležbo na katerem izmed naštetih dogodkov.

Javni zavod za kulturo in turizem Trubarjevi kraji

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki