fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Odstotek pozitivnih v Kočevju zelo visok

Iz zdravstvenega doma Kočevje sporočajo, da so včeraj opravili 25 testov, pozitivnih je bilo 13 oseb, 6 iz Občine Kočevje, 1 iz Občine Osilnica in 6 iz občine Dobrepolje. »Prenosi okužbe so iz znanega vira pri osmih osebah, pri petih izvor okužbe ni znan,« dodajajo.

»Odstotek pozitivnih med testiranimi je zelo visok, kljub temu, da niso vsi iz naše občine. Danes je bilo testiranih tudi 11 zaposlenih v ZD Kočevje in so vsi negativni,« pravi Polona Vidič Hudobivnik.

V ZD Kočevje bodo še naprej ohranjali maksimalen, še varen obseg storitev, ki jih potrebujejo pacienti. »Vaša varnost nam je pomembna!« zatrdi Hudobivnikova ter poziva vse obiskovalce, da se pred obravnavo predhodno naročijo na posvet oz. pregled pri zdravniku. Obenem pa prosi, da na preglede vsi naročeni hodijo točno ob uri, maksimalno do 10 minut pred terminom.

Poleg obravnavanega pacienta sprejmejo še od 1 do 2 osebi v notranjo čakalnico

»Triažo že od začetka izvajamo v skladu z navodili ministrstva za zdravje, torej izven stavbe.
Čakalnic nismo zaprli, sprejmemo naročenega v obravnavo in še 1 do 2 osebi na čakalnico, kolikor je dopustno v skladu z varnostnimi priporočili o ustrezni razdalji. Bolnike naročamo na 20 minut – v izogib srečavanju in čakanju na pregled. Za podoben režim dela smo prosili tudi vse zasebnike, ki izvajajo svojo dejavnost v naših prostorih,« pojasnjuje Hudobivnikova.

»V naslednjem tednu bomo iz prostorov blagovnih rezerv nazaj v prostore zdravstvenega doma preselili dve zelo obiskani ambulanti in sicer antikoagulantno ambulanto in CPZOPD.
Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje in vas ponovno prosimo, da nam pomagate zamejiti prenos okužb s COVID-19. Upoštevajte ukrepe in se obnašajte odgovorno. Ostanimo zdravi!« še dodaja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki