fbpx
E-UTRIP
(Foto: siol.net)
Aktualno Novice Politika Starševstvo

Od danes omejitve vključevanja necepljenih otrok v javne vrtce

Z današnjim dnem je v veljavo stopila novela zakona o nalezljivih boleznih, katere namen je zvišati precepljenost v državi. Novela med drugim vključuje omejitev vključevanja necepljenih otrok v javne in javno sofinancirane vrtce ter določa optimizacijo postopka za ugotavljanje razlogov za opustitev cepljenja.

V kolikor otrok ne bo cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ter za to ne bo medicinskih razlogov, kot so npr. alergije na sestavine cepiva, bo prijava v javne vrtce zavrnjena. Lahko pa se bo vključil otrok, ki bo v postopku pridobitve odločbe o opustitvi cepljenja.

Spremembe v zahtevah bodo tudi na področju vpisov kandidatov v programe srednjih in visokošolskih zavodov ter fakultet s področja zdravstva, vzgoje in izobraževanja ter socialnega varstva. Vsi kandidati bodo odslej morali ob vpisu imeti opravljeno cepljenje v skladu s programom cepljenja, ki je opredeljen v zakonu.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki