fbpx
E-UTRIP
Foto: necenzurirano.si
Aktualno Gospodarstvo Hrana Kočevje Novice Ribnica

Gostilne bi lahko ves čas stregle hrano

Večino gostincev ne ve, da bi bili lahko že štiri mesec odprti za srežbo hrane. Kot so včeraj razkrili v Odmevih lahko gostilne strežejo obroke pod pogojem, da nudijo malico za zaposlene v podjetjih.

Za Odmeve se je izpostavil gostinec, ki vsak dan postreže 60 obrokov

Na odmevih se je izpostavil gostinec, ki v svoji gostilni vsak dan postreže šestdeset obrokov na dan za zaposlene. Povedal je, da so večkrat prevejrali na NIJZ in ministrstvu za gospodarstvo, ali bi lahko delavce, ki so delali v bližini, postregli v gostilni. Zatrjevali so jim da ne, da lahko le goste, ki spijo v hotelu. Konec decembra pa jih je obiskala inšpektorica z Uprave za varno hrano jim je zatrdila, da delavci lahko jejo v gostilni, če se upošteva ukrepe. Tako so malice začeli streči v januarju.

“Če v gostilno prihajaš v imenu podjetja, ti tam malico lahko postrežejo”

Sinoči je državni sekretar na gospodarskem ministrstvu potrdil, da če prihajaš v imenu podjetja, ti tam malico lahko postrežejo. A te prakse ne uporablja skoraj nobeden v gostinstvu. V sekciji za gostinstvo in turizem so večkrat prosili za razlago odloka pristojne, a dobili odgovor, da je strežba v gostilni zaradi vladnega odloka o prepovedi druženja oseb nemogoča.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki