E-UTRIP
Featured Kočevje Kronika

PP Kočevje: Kaznivi dejanji velike tatvine in poskusa velike tatvine

Policisti PP Kočevje so v zadnjih 24-ih urah obravnavali naslednje dogodke:

  • kaznivi dejanji poskusa velike tatvine,

  • kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari,

  • prometno nesrečo z udeležbo divjadi,

  • kaznivi dejanji velike tatvine,

  • kaznivo dejanje tatvine.

Nataša Pučko s PU Ljubljana opozarja: “Na Policijski upravi Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili  okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v  medijih, vendar opažamo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako  zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost  takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom  tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves  čas  pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo  hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za  vogal«.  Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter  vozilo, s  katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki