fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Zdravje

ZD Kočevje: ob 169 testih potrdili 120 okužb

Če smo o rekordnem številu okuženih v Kočevju že govorili včeraj, je ta rekord krepko presežen. V Kočevju so pristojni namreč potrdili 120 novih okužb, dan poprej 66. V Ribnici je novih okužb 61.

Trend naraščanja obolelih se nadaljuje, zdravstveni delavci so na robu zmogljivosti, prav tako se z organizacijskimi težavami srečuje šolstvo in gospodarstvo.

Pristojni so v torek ob 19.438 PCR-testih potrdili 12.286 novih okužb. V državi je trenutno aktivnih 84.262 aktivnih primerov okužbe. 

Zdravstveni dom Kočevje je ponovno opozoril na visoko število okužb, okužbo so – po podatkih ZD Kočevje – potrdili pri 120 testiranih. Po podatkih Sledilnika je novih okužb 112. V Ribnici je novih okužb 61. V Sodražici 11, v Velikih Laščah 18. Kostel ima dve novi okužbi, Osilnica eno.

V bolnišnicah se zdravi 566 covidnih bolnikov, kar je devet manj kot dan prej. Od tega je na oddelku intenzivne terapije 151 bolnikov, štirje manj kot prejšnji dan. Umrlo je osem ljudi.

VIR: GOV.si

Strokovnjaki predvidevajo, da bo število okužb naraščalo vse do konca januarja, ko bo doseglo vrh števila obolelih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki