fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Nujna oskrba starejših v času izrednih razmer: 070 183 048

Občina Kočevje je v času razglašenih izrednih razmer vzpostavila interventno oskrbo starejših in rizičnih skupin prebivalcev. Na telefonski številki 070 183 048 lahko naročite dostavo nujnih življenjskih potrebščin. Telefonska številka bo odprta od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro.

Interventna pomoč je namenjena starejšim (nad 65 let), gibalno oviranim in tistim, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa oz. okužbe, ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja in se sami ali s pomočjo sorodnikov, sosedov ali prijateljev ne morete oskrbovati z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, kot so živila, zdravila in higienski pripomočki.

S pomočjo prostovoljcev bomo poskrbeli za najnujnejšo oskrbo iz trgovine ali lekarne. Dostava bo zagotovljena na način, da bo čim manj stika med izvajalcem in prosilcem za pomoč pri oskrbi. Način plačila za živila in higienske pripomočke bo pojasnjen ob klicu na telefon. Prostovoljci bodo opremljeni z odsevnimi jopiči Občina Kočevje – Prostovoljec, pri sebi pa bodo imeli izkaznico Civilne zaščite Kočevje.

Ob tem pozivamo, da telefonske številke in storitve ne izkoriščate po nepotrebnem, in s tem ne obremenjujete prostovoljcev, ki so tu za tiste, ki resnično potrebujejo pomoč. Zato pozivamo vse občane in občanke, da v tem času po svojih najboljših močeh tudi sami pomagajo svojim bližnjim, sosedom in prijateljem.

Ker mnogi starejši ne dostopajo do spleta, prosimo da informacijo o telefonski številki posredujete tudi njim.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki