fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Zdravje

Postopek triaže in jemanja vzorcev na koronavirus

Odvzem brisov na koronavirus poteka po predhodnem naročilu na dislocirani enoti Blagovnih rezerv (bivša urgenca), vsak dan med 13:00 in 16:00. Korona telefon ZD Kočevje je dosegljiv vsak dan na tel. številki: 040 524 849 in 040 314 547

Prosimo vas, da v primeru stika z obolelim, suma na okužbo ali izraženih znakov okužbe pokličete zgoraj navedeni telefonski številki. Vaš klic bo sprejelo zdravstveno osebje, ki vas po povprašalo o vaših podatkih, morebitnih znakih okužbe s Koronavirusom ter možnostih kontakta z že okuženo osebo ali vaših potovanj v rizičnih območjih. Zdravstveno osebje bo kontaktiralo zdravnika, ki bo na podlagi pridobljenih podatkov odredil/zavrnil odvzem brisa in podal nadaljnja navodila.

Izvedba testiranja:

  • testiranje izvajamo v vašem vozilu (pridite z avtom in ne peš),

  • bris odvzamemo iz nosu,

  • odvzeti bris pošljemo na testiranje v Ljubljano,

  • ko ZD pridobi rezultate brisa, vas osebno obvestimo. V kolikor je bris pozitiven, je obveščen tudi epidemiolog.

  • glede na simptome se okuženega po navodilih izolira (doma ali v bolnišnici),

  • v primeru pozitivnega brisa bo naš zdravstveni tim pridobil podatke o vaših stikih in organiziral obveščanje in morebitno testiranje le-teh.

Zavedamo se, da je razglasitev epidemije Koronavirusa vznemirila javnost. Panika ni potrebna. Je pa zdaj skrajni čas, da ljudje stopimo skupaj in z izvajanjem preventivnih ukrepov zajezimo širjenje okužbe in obvarujemo svoje zdravje in zdravje ostalih ljudi.

Podrobnejše informacije v navodilih ZD Kočevje (priloga).

Pomembne številke:
Državni klicni center za informacije o koronavirusu: 080 1404
Vstopna točka ZD Kočevje ob sumu na koronavirus: 040 314 547
Splošne informacije ZD Kočevje o koronavirusu: 040 524 849

Asist. POLONA VIDIČ HUDOBIVNIK, dr. med., spec. druž. med.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki