E-UTRIP
Featured

Postopek triaže in jemanja vzorcev na koronavirus

Odvzem brisov na koronavirus poteka po predhodnem naročilu na dislocirani enoti Blagovnih rezerv (bivša urgenca), vsak dan med 13:00 in 16:00. Korona telefon ZD Kočevje je dosegljiv vsak dan na tel. številki: 040 524 849 in 040 314 547

Prosimo vas, da v primeru stika z obolelim, suma na okužbo ali izraženih znakov okužbe pokličete zgoraj navedeni telefonski številki. Vaš klic bo sprejelo zdravstveno osebje, ki vas po povprašalo o vaših podatkih, morebitnih znakih okužbe s Koronavirusom ter možnostih kontakta z že okuženo osebo ali vaših potovanj v rizičnih območjih. Zdravstveno osebje bo kontaktiralo zdravnika, ki bo na podlagi pridobljenih podatkov odredil/zavrnil odvzem brisa in podal nadaljnja navodila.

Izvedba testiranja:

  • testiranje izvajamo v vašem vozilu (pridite z avtom in ne peš),

  • bris odvzamemo iz nosu,

  • odvzeti bris pošljemo na testiranje v Ljubljano,

  • ko ZD pridobi rezultate brisa, vas osebno obvestimo. V kolikor je bris pozitiven, je obveščen tudi epidemiolog.

  • glede na simptome se okuženega po navodilih izolira (doma ali v bolnišnici),

  • v primeru pozitivnega brisa bo naš zdravstveni tim pridobil podatke o vaših stikih in organiziral obveščanje in morebitno testiranje le-teh.

Zavedamo se, da je razglasitev epidemije Koronavirusa vznemirila javnost. Panika ni potrebna. Je pa zdaj skrajni čas, da ljudje stopimo skupaj in z izvajanjem preventivnih ukrepov zajezimo širjenje okužbe in obvarujemo svoje zdravje in zdravje ostalih ljudi.

Podrobnejše informacije v navodilih ZD Kočevje (priloga).

Pomembne številke:
Državni klicni center za informacije o koronavirusu: 080 1404
Vstopna točka ZD Kočevje ob sumu na koronavirus: 040 314 547
Splošne informacije ZD Kočevje o koronavirusu: 040 524 849

Asist. POLONA VIDIČ HUDOBIVNIK, dr. med., spec. druž. med.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki