fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB Ribič bar)
Aktualno Kočevje Kultura Novice Umetnost

Novost ob Kočevskem jezeru – Trnek sreče, skulptura, ki vabi k iskanju sreče

Ob priljubljenem Ribič baru, ki z lokacijo ob Kočevskem jezeru navdušuje obiskovalce, od včeraj stoji prav posebna skulptura, ki so jo poimenovali Trnek sreče. Zakaj takšno ime?

»Rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je včasih odmeval v Kočevju, je prinašal tudi srčnost rudarskih vrednot. Danes, ko rudarjev že dolgo ni več, je »SREČNO« zamenjalo upanje mnogih mimoidočih ljudi v novo nastajajočem parku Jezero, pa tudi ribičev, ki jih je iz leta v leto več na obalah Kočevskega jezera,« pravi domačin Roman Batis, ki je v ta namen skupaj z Dragom Vidmarjem zasnoval skulpturo v obliki trnka, ki simbolizira upanje v iskanju sreče. Za izdelavo in postavitev unikatne skulpture je med drugim zaslužno tudi kočevsko podjetje Metalindt d.o.o. z njihovim mojstrom Senadom Jorgičem ter mecen Marjan Zajc.

»Vsi, ki iščete srečo, dotaknite se skulpture in jo ulovite,« vabi Roman vse mimoidoče, v teh časih seveda z dodatno mero pazljivosti pri preventivnih ukrepih za morebiten prenosov virusov.

V tem letu je Ribič bar uredil kar nekaj novosti, med drugim tudi čudoviti sproščujoči kotiček z lesenimi klopmi in mizicami, od koder ima prav vsak gost prelep pogled na Kočevsko jezero. Skulptura, kakršna je Trnek sreče, pa vsemu doda še piko na i, saj ljudje, še posebej pa turisti, obožujejo takšne in podobne točke, ob katerih doživijo nekaj novega, se ob njej fotografirajo ali si zgolj zaželijo neko srčno željo, ki jo v mislih ponesejo v širni svet.

(Foto: FB Ribič bar)

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki