fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Novoletna smreka v Kočevju bo zasijala danes ob 17:10

“Kočevje bo tudi letos zažarelo v prazničnih lučeh. Trenutne razmere nam žal ne dopuščajo, da bi skupaj kot v preteklih letih odštevali do prižiga lučk in pozdravili prvega od dobrih mož. Zato pa smo oba povabili pred kamero,” sporočajo iz Občine Kočevje, ki vabijo k spremljanju spletnega prenosa prižiga praznične okrasitve v mestu. Sledil bo tudi nagovor župana dr. Vladimirja Prebiliča in Miklavž.

Prenos se bo začel ob 17. 10. na tej povezavi: https://www.facebook.com/events/2850989851800115/

Za novoletno smreko na mestni ploščadi so tudi letos poskrbeli gozdarji družbe Kočevski les. Pravijo, da izboru pravega drevesa posvetijo posebno pozornost. »Smreka mora biti ravno prav visoka, med 12 in 14 metrov, enakomerno poraščena z vejami, imeti pa mora tudi ravno prav debelo deblo, okoli 35 cm. Zaradi natančnega podiranja in previdnega prevoza s tovornjakom mora rasti na dostopnem mestu ob cesti ali poti. Letošnja smreka je, tako kot lanska, rasla na posestvu Hornberg Ranch v Rogatem hribu, zato gre za drevo velika zahvala g. Milošu Mikliču. Stara je približno 35 let in tehta okoli 2 toni,« razkrijejo. Zaradi podiranja in prevoza na lokacijo seveda utrpi nekaj poškodb, vendar pa se trudijo, da je tega čim manj. (Foto: Občina Kočevje)

Po prižigu lučk “Te nore mravljice”

»Po prižigu lučk boste lahko uživali še v ogledu priljubljene zimzelene predstave Te nore mravljice, ki jo otrokom za lep uvod v praznični december podarja avtor Roman Zupančič, skupaj s pokroviteljema predstave Občino Kočevje in TV Kočevje, ter še vsemi ostalimi, brez katerih igra in video zapis ne bi mogla nastati. Posnetek igre, ki je nastal lani ob 20. obletnici, si bomo lahko ogledali premierno,« še dodajajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki