fbpx
E-UTRIP
Avto-moto Featured Novice Občina Ribnica Zanimivosti In zabava Zdravje

Po Ribnici (in okoli) z Riciklom

Sistem javne avtomatizirane izposoje koles Ricikel je zaživel tudi v Ribnici, in sicer na dveh postajah – pri Zadružnemu domu in Zdravstvenem domu, na voljo pa je osem koles, ki jih občani lahko do konca leta uporabljajo brezplačno. Seveda ob poprejšnji registraciji, bodisi v Rokodelskem centru ali na sedežu Občine, kjer prejmejo kartico Ricikel.

Projekt za javno izposojo koles v vrednosti 50.000 evrov je bil pripravljen že lani, večinska sredstva zanj so iz naslova sofinanciranja LAS-a, vložek Občine pa je bil 15.000 evrov. Sistem izposoje koles je enak kočevskemu, saj ju je opremilo isto podjetje, Vizija Sport. Z imenom Kolu je bil kočevski vzpostavljen aprila letos. Oba sistema, kočevski in ribniški sta kompatibilna, kar pomeni, da se lahko na kolo usedeš v Ribnici in ga odložiš na postaji v Kočevju. In seveda obratno. Za to morata župana še prižgati zeleno luč.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki