fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Narava & zdravje

Naravna čistila lokalne podjetnice Maje Klančnik

Zagotovo te dni že razmišljate, kaj podariti svojim najbližjim ali poslovnim partnerjem. V sklepnem delu leta smo se odločili stran ali dve nameniti našim lokalnim podjetnikom. Lokalno okolje ponuja odlične možnosti za lepa in uporabna darila.

Maja Klančnik je mamica treh otrok. In ravno otroci so večkrat navdih, da ustvarimo nekaj, zaradi česar bodo odraščali v varnem in zdravem okolju. Maja že 10 let izdeluje naravno kozmetiko in po večletnem raziskovanju je pričela tudi z izdelavo ekoloških čistil. V okviru podjetja Do&Be Eco nudi široko paleto 100 % naravnih čistil, ki ne škodujejo naravi in niso agresivna do uporabnikov.

Kdo si pred prazniki ne želi čistega, bleščečega in dišečega doma? Maja trenutno ponuja kapsule za perilo, gel za strojno pomivanje posode, univerzalno čistilno pasto in univerzalno čistilo, v kratkem pa sledijo tudi novi produkti.

Mlada podjetnica, ki načrtuje tudi prodor na tuje trge, je najbolj ponosna na kapsule za perilo. In ravno po njih ljudje tudi najbolj povprašujejo.

»Kot mami, mi je zelo pomembno, da otroci nosijo oblačila, ki niso agresivna do kože in ne povzročajo morebitnih alergijskih reakcij ali dermatitisa. Zato sem se lotila izdelave domačega gela za pranje oblačil, s katerim pa nisem bila najbolj zadovoljna. To me ni ustavilo, po številnih poskusih sem prišla do ideje, da izdelam kapsule. Zaradi trdne oblike je proces raztapljanja nekoliko daljši, kar omogoča učinkovito pranje oblačil skozi celoten cikel pranja, oblačila pa obdržijo vonj kapsul. Delujejo tako pralno kot mehčalno in so izjemno enostavne za doziranje. Tovrstne prednosti so opazili tudi naši kupci. Še posebej so nad njimi navdušeni posamezniki z alergijami in težavami s kožo. Dobra rešitev pa so tudi za ljudi, ki živijo na območju s trdo vodo. Slednji imajo namreč težavo pri mehkobi oblačil, saj so njihova oblačila kljub uporabi mehčalca trda. Po uporabi naših kapsul pa so končno dosegli, da so tudi njihova oblačila mehka in prijetna za nošenje.«

Izdelke najdete na www.dobeeco.com.

Največji izziv ji je predstavljal gel za strojno pomivanje posode. Izdelala je številne variante in na koncu skoraj obupala, vendar je kljub vsemu uspela razviti recepturo in primerne postopke, ki omogočajo maksimalno učinkovitost gela, posoda pa je čista in bleščeča.

»Da nekaj dobro očistimo, potrebujemo agresivno čistilo.« Da ta trditev ne drži, iz prve roke lahko pove Maja. Sama je na trg postavila tudi univerzalno čistilno pasto, ki je prijazna okolju, a neusmiljena do čistoče. »Je preprosta, vendar zelo vsestranska in učinkovita. Najbolj me je fascinirala pri uporabi v kopalnici, saj sem z njo učinkovito odstranila porumenelost plastike na straniščni školjki, ki je sedaj kot nova. Prav tako me je navdušila pri čiščenju kopalniške keramike, kjer se površine po uporabi paste svetijo kot nove.«

Osnova paste je soda bikarbona. Pasta bo dobro očistila tudi štedilnik, ki bo v teh prazničnih dneh večkrat uporaben in nato potreben čiščenja.

Sprehodite se po spletni trgovini Do&Be Eco in privoščite svojim najdražjim samo najboljše.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki