fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo & Politika

Mejnik 5000 zbranih podpisov dosežen

Zbiranje podpisov za zakonodajne spremembe, ki od sredine maja poteka na pobudo enajstih dolenjskih, posavskih in belokranjskih občin z romsko problematiko, se uspešno nadaljuje, pobudniki pa so po podatkih Ministrstva za notranje zadeve že presegli zahtevani mejnik 5000 zbranih podpisov za vse zakone.

Državljani, ki podpirajo sprejem zakonodajnih sprememb, pozivajo še tiste, ki svojega podpisa niso oddali, da to storijo do 14. julija 2023 na upravnih enotah ali preko spletnega portala e-Uprava.

Predlagane spremembe zakonov posegajo na področja socialne politike, trga dela, vozniških dovoljenj in izobraževanja, svojo podporo spremembam pa lahko državljani izkažejo z izpolnitvijo in overitvijo štirih obrazcev na najbližji upravni enoti ali krajevnem uradu, nakar obrazce oddajo na tamkajšnji stojnici ali jih pošljejo po navadni pošti na naslov Pobuda otroci, p.p. 401, 8101 Novo mesto. Za vsak zakon je potrebno oddati ločen obrazec, kar v praksi predstavlja oddajo štirih obrazcev na volivca. Obrazce lahko z uporabo digitalnega podpisa podporniki oddajo tudi preko portala e-Uprava.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki