fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Letos brez pokalne pravljice

Članska ekipa Rokometnega kluba Kočevje je po sinočnjem porazu v domači Športni dvorani zaključila z nastopanjem v letošnji sezoni Pokala Slovenije. Na tekmi, ki jo je s kar 20(!) obrambami zaznamoval izjemni gostujoči vratar Klemen Nunčič, je z rezultatom 34:28 slavilo moštvo RK Dol TKI iz Hrastnika. Čeprav je šlo po besedah domačega trenerja Aleksandra Markla za premagljivega nasprotnika, se je domačinom žal v igro prikradlo preveč tehničnih napak in zapravljenih priložnosti. Tudi v obrambi celotno srečanje niso uspeli najti želenega ritma: »Od samega začetka srečanja ni bilo ne duha ne sluha o čvrstosti v naši obrambi. Nismo imeli prave energije, ne pri igri v obrambi, ne v napadu,« je razloge za neuspeh strnil domači strateg.

 Ko so domačini dokončno »razbranili« še gostujočo številko 25, ki je praktično zaklenila svoja vrata, je bilo sanj o napredovanju med 16 najboljših ekip letošnjega pokalnega tekmovanja konec. »Razbranili smo nasprotnikovega vratarja, ki je že večkrat dokazal, kako kakovosten je lahko, ko je samozavesten. Poleg tega pa ima tudi izkušnje iz prve lige, kar se je še kako poznalo.« Kočevski rokometaši so celotno srečanje lovili zaostanek za tekmeci, ko so se jim na trenutke nekoliko bolj približali, pa jim je popoln povratek v srečanje spodletel. Časa za obžalovanje na srečo ni, saj Kočevce že v soboto čaka zahtevno ligaško gostovanje pri favorizirani ekipi RD Herz Šmartno. »Moramo dvigniti glave in se osredotočiti na naš osrednji cilj letošnje sezone, da si čim prej zagotovimo obstanek v drugoligaški konkurenci,« nam za konec zaupa domači trener Markl.

 Kljub izpadu 2275 razlogov za ponos

 Kljub porazu v domači dvorani in izgubi možnosti za ponovitev lanskoletnega zgodovinskega uspeha v pokalnem tekmovanju, pa imajo pri Rokometnem klubu Kočevje kar 2275 razlogov, da tekmo vseeno ocenijo kot uspešno. Kar 2275 evrov so namreč s prodajo vstopnic na tekmi, ki je imela tudi dobrodelno noto, zbrali za pomoč kočevski deklici Zali, ki se že drugič bori z zahrbtno boleznijo. Domači ljubitelji rokometa so še enkrat več dokazali, da svojo ekipo številčno podpirajo in znajo stopiti skupaj, ko je najbolj potrebno. Kočevski klub pa je dokazal, da obstajajo stvari, ki so pomembnejše od športa, in da je solidarnost do sočloveka najvišja vrednota, ki jo je potrebno negovati na vseh ravneh družbe.

 Srečni zmagovalki klubske nagradne igre pa je ob nakupu vstopnice pripadla prav posebej mikavna nagrada – podpisan dres reprezentantov slovenske rokometne reprezentance, ki ga je nosil nihče drug kot njen kapetan Jure Dolenec. Kljub porazu domače ekipe je tako Športno dvorano kljub temu zapustilo kar nekaj ponosnih in zadovoljnih obrazov.

Izidor Volf

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki