fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Zanimivosti & Zabava

Decembrsko veselje na OŠ Ob Rinži

Na OŠ Ob Rinži smo s pripravami na veseli december pričeli že v novembru. Učenci so na dnevu dejavnosti izdelovali okraske za okrasitev šole ter izdelke za 2. spletni božično novoletni bazar,
saj si zaradi ukrepov zaradi epidemije COVID 19, klasične oblike, ki si jo vsi najbolj želimo, tudi letos nismo mogli privoščiti.

V začetku decembra smo okrasili zunanjost in notranjost šole, učenci Podjetniškega krožka pa so v sodelovanju z učitelji in zunanjimi mentorji Podjetniškega inkubatorja Kočevje pripravili spletno ponudbo z izdelke vseh razredov na šoli v obliki spletnega božično-novoletnega bazarja, ki smo ga svečano otvorili 7.12.2021. Spletni bazar, ki je bil odprt 10 dni, je bil s strani staršev in ostalih obiskovalcev zelo lepo sprejet in obiskan. Učenci so navdušeno poskrbeli tudi za predajo naročenih izdelkov, ki je potekala pred šolo. Obe podružnični šoli, v Livoldu in Kočevski Reki, pa sta organizirali še dodaten praznični bazar podružnic, ki je prav tako potekal preko spleta.

Sicer pa cel veseli december učence vsako jutro sprejme prelepa božično-novoletna glasba v avli, ki pričara, ob letošnjem s snegom obdarjenem decembru, prav posebno vzdušje. December je za vse učence najbolj prazničen čas v letu, še najbolj pa za naše najmlajše. Zato učiteljice pri pouku z učenci veliko ustvarjajo in izdelujejo božično novoletne okraske, s katerimi učenci krasijo svoje razrede. Marsikateri izdelki pa so učencem tako ljubi, da jih odnesejo domov in z njimi obogatijo domačo smrečico.


Ob veselem decembru se na naši šoli običajno odvijejo še trije pomembni dogodki oziroma prireditve, za katere učenci skupaj z mentorji pridno vadijo svoje nastope in vsako leto pripravijo lepe in kakovostne programe. Tudi letos bomo 18.12.2021 v sodelovanju s Planinskim društvom Kočevje pripravili pohod in literarno-glasbeni dogodek Moč besede v objemu kočevskih hribov v okviru mednarodnega festivala Brati gore. Tik pred zaključkom pouka v tem koledarskem letu bodo učenci pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki bo potekala po šolskem radiu, najobsežnejša in najzahtevnejša pa bo on line božično-novoletna prireditev, ki nastaja pod vodstvom mentoric in šolske skupnosti.

Povezava do on line božično novoletne prireditve bo objavljena na spletni strani šole.

V upanju, da bo naslednje leto 2022 pometlo z epidemijo in ukrepi ter bo naša šola spet polna dogodkov brez varnostnih razdalj, mask in razkužil ter si bomo lahko privoščili pristno druženje, vas prav lepo pozdravljamo.
V naslednjem mailu posredujem nekaj fotografij Podjetniškega krožka pri pripravi naročil spletnega božično novoletnega bazarja.

Želimo vam vse lepo in dobro v letu 2022!

Darja Delač Felda

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki