fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Lesena brv ob Kočevskem jezeru že v juniju

V zadnjih letih, še posebej pa v lanskem, je okolica Kočevskega jezera končno nekoliko bolj zaživela, kar toplo pozdravljajo tako lokalni prebivalci kot tudi turisti, ki prenočijo v bližnjih nastanitvenih objektih. Poleg pomolov ob parkirišču, ki so tu že dlje časa, se je intenzivneje uredila predvsem glavna plaža, ki so jo opremili z lično leseno stopničasto teraso ter posejali travo in uredili lepši ter prijetnejši dostop do vode. Ob terasi so postavili tudi priljubljeno knjigobežnico ter ob njej posadili nekaj klopi.

Kljub številnim spremembam projekt ureditve Kočevskega jezera še ni končan. Občina Kočevje namreč še letos namerava nadaljevati z ureditvijo, tokrat se bodo posvetili vmesnemu območju med pomoli in glavno plažo, kjer bodo zgradili leseno brv, ki bo omenjeni lokaciji povezovala. Poleg tega pa bodo ob brvi zgrajene tudi dodatne lesene terase in en fiksni vzdolžni pomol, ob katerem bo poskrbljeno za primeren dostop v vodo.

V pričakovanju soglasja in gradbenega dovoljenja

Pristojni iz Občine Kočevje razkrivajo, da je projekt že v celoti pripravljen, vloga za gradbeno dovoljenje je podana na Upravno enoto Kočevje, trenutno pa čakajo še na soglasje Direkcije RS za vode, brez katerega gradbeno dovoljenje ne more biti izdano. Le-tega pričakujejo v kratkem.

»Pripravljena je tudi že razpisna dokumentacija za izbor izvajalca. Razpis bo zunaj takoj, ko prejmemo gradbeno dovoljenje. Če bo razpis za izbor izvajalca uspešen, se bodo gradbena dela začela konec maja, potekala pa bodo predvidoma do konca junija. S tem bomo še vedno ulovili glavno sezono na jezeru, prav tako pa dela v večji meri ne bodo ovirala obiskovalcev glavne plaže in pomolov,« še dodajajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki