fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

KOSTEL: Priprave na poletno turistično sezono že v polnem teku

Čeprav je pred nami še nekaj kulturnih dogodkov, med katerimi je najbližji že 8. marca, se na Zavodu za kulturo in turizem Kostel že intenzivno pripravljamo na prihajajočo poletno turistično sezono.

Zaposlene uresničujemo svoje poslanstvo in obiskujemo lokalne turistične ponudnike, zbiramo informacije o nastanitvenih kapacitetah v občini ter v sodelovanju s ponudniki oblikujemo raznolike turistične programe za različne tipe turistov ter šolske in druge skupine.

V poletni sezoni 2023 tako lahko gostje poleg vodenega ogleda Gradu Kostel okusijo tudi domače dobrote iz grajske piknik cajne ali degustirajo Kostelsko rakijo, tradicionalno žgano pijačo z zaščitenim geografskim poreklom. Obiščejo lahko turistično kmetijo, kjer po naročilu pripravijo tudi okusen obed. Posladkajo se lahko z medom in medenimi izdelki lokalnega čebelarja. V družbi osličkov se odpravijo na piknik ob Kolpi z dobrotami z ekološke kmetije ali celo na dlje časa trajajočo avanturo – prav tako kot v časih, ko so po skrivnih gozdnih stezicah tovorili in tihotapili blago iz obalnih hrvaških mest. Tudi pri pripravi turističnih programov in personaliziranih doživetij sodelujemo z lokalnimi društvi in posamezniki.

Zaključene skupine se lahko udeležijo vodenega ogleda Babičine kuhinje (DKŽ Nežica), se z vodnikom podajo po poti Mikulovega vraga ali na kulinarični delavnici preizkusijo svoje kuharske veščine (DU Kostel). V Kostelu na svoj račun pridejo tudi ljubitelji narave – urejene planinske in tematske poti ter trasirane kolesarske steze nudijo užitke in čudovite razglede, za vse adrenalinske navdušence pa priporočamo vožnjo z e-kolesi ali raftanje po reki Kolpi. Kostel lahko doživite tudi skozi igro, in sicer na igraficirani turistični kmetiji, kjer vas tudi pogostijo, ali pa izberete Castle Escape na gradu Kostel, kjer skozi igro spoznavate zgodovino mogočne utrdbe.

Ponudniki nastanitev vam v mirnem objemu narave na svojih domačijah ali drugih urejenih nastanitvenih kapacitetah – od glampinga do tradicionalno opremljenih kmečkih hiš – nudijo udobno in sproščeno bivanje z dodatnimi aktivnostmi za kakovostno preživljanje prostega časa. Za pomoč pri iskanju za vas ustreznega načina preživljanja prostega časa v občini Kostel pa nas vedno lahko pokličete in skupaj bomo načrtovali nepozaben oddih v dolini reke Kolpe.

Sezono na gradu v skladu z vremenskimi razmerami začenjamo v času prvomajskih praznikov, o morebitnih spremembah pa bomo izletov željne turiste obveščali na Facebook strani Zavoda za kulturo in turizem Kostel ter na spletni strani www.visitkostel.com.

Seveda ste v Kostelu dobrodošli vedno, pa naj bo to enodnevni izlet, nekajurna avantura ali čisto pravi dopust!

Še pred spomladanskimi izleti pa ste prijazno vabljeni na dogodek ob obeležitvi dneva žena, 8. marca. Kulturni program s pogostitvijo in druženjem se začne ob 17. uri.

Zavod za kulturo in turizem Kostel

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki