fbpx
E-UTRIP
Zanimivosti & Zabava

Kolodvorsko ulico popestrila simpatična stojnica

Čeprav se zdi, da se otroci med počitnicami raje družijo na spletu, ni čisto tako. Večina jih še vedno raje izbere igro z vrstniki in prijatelji. Če ste se v teh dneh sprehajali mimo Kolodvorske ulice v Kočevju, ste morda opazili skupino deklet, ki so postavile stojnico z unikatnimi, ročno izdelanimi zapestnicami, uhani, čudovitimi slikami in rožami. Mimoidoči so se z veseljem ustavili pri simpatični skupini in prispevali za sladoled ali dva.

Otroci so od nekdaj radi malo stopili v čevlje odraslih in prevzeli njihove vloge ter poklice. Verjetno ste se tudi vi igrali »trgovino ali gostilno«.

Tudi v našem uredništvu smo se spomnili časov, kako smo pred desetletji preživljali počitniške dni. Pobrskali smo po domačih omarah, hladilnikih in zamrzovalnih skrinjah ter ustvarili ponudbo. Nekateri so postavili gasilske klopi, drugi stojnice, in prodaja se je začela. Marsikdo se je z veseljem ustavil in prispeval še več, kot smo »računali«.

Ta simpatična igra vlog je očitno aktualna še danes. Skupina deklet je nekaj dni pred »odprtjem stojnice« pletla zapestnice in izdelovala uhane, umetnice so z akrilnimi barvami ustvarjale abstraktne slike. Nabrale so rože in iz njih naredile lične šopke. Za tiste bolj »zahtevne stranke« so izdelovale tudi po naročilu.

Takšni prizori res popestrijo naše ulice in nas vrnejo v brezskrbne čase, predvsem pa so dokaz, da se otroci še vedno znajo igrati.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki