fbpx
E-UTRIP
OŠ Ob Rinži.
Aktualno Iz naših šol Novice

Kočevske osnovne šole: skupno v karanteni 5 razredov – največ v OŠ Ob Rinži

Čeprav smo šele dobro zakorakali v novo šolsko leto, pa je karanteno že “prestalo” kar nekaj razredov. No, trenutno jih je v karanteni 5, in sicer po eden v Osnovni šoli Zbora odposlancev in Osnovni šoli Stara Cerkev, v Osnovni šoli Ob Rinži pa so v karanteni kar trije razredi.

OŠ Zbora odposlancev in OŠ Stara Cerkev s 75-odstotno precepljenostjo zaposlenih, OŠ Ob Rinži o podatku molči

Peter Pirc, ravnatelj OŠ Zbora odposlancev je povedal, da je na šoli zaposlenih 75 delavcev, od tega je cepljenih 50 delavcev (67 %) in prebolevnikov 6 delavcev (8 %). Skupaj je tako “zaščitenih” 56 delavcev od 75, kar pomeni 75 odstotkov delavcev. Samotestira se torej 19 delavcev. Podobno zaščito dosegajo na OŠ Stara Cerkev, kjer je cepljenih 75 odstotkov zaposlenih, samotestira pa se jih 13. Ravnateljica OŠ Ob Rinži, Darja Delač Felda nam na vprašanje o številu zaposlenih, ki se morajo za zadoščanje pogoju PCT redno testirati (torej, niso preboleli in niso cepljeni) ni želela odgovoriti, saj gre – kot pravi – za varovanje osebnih podatkov…

Šest otrok se šola od doma

“Šolo na domu sta letos izbrali dve družini, vsaka s po dvema otrokoma,” pove Peter Pirc, Sonja Veber, ravnateljica Osnovne šole Stara Cerkev pa pove, da se letošnje šolsko letona domu izobražujeta dva učenca, medtem ko se lansko šolsko leto od doma ni šolal nihče.

Spodbujajo k samotestiranju učencev tretje triade

Podatkov, koliko učencev se samotestira seveda ni, “a starše tedensko nagovarjam s pismi in tudi lepo prosim, da to počnejo vsako nedeljo zvečer, saj je to edini način, da se bomo lahko izognili preštevilnim karantenam, ki bodo gotovo sledile,” doda Pirc, podoben odgovor pa smo dobili tudi od ravnateljice OŠ Stara Cerkev.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki