fbpx
E-UTRIP
FOTO: i Stock
Aktualno Kočevje Novice Šport Športna društva

Kočevje nudi zatočišče ukrajinskim gorskim kolesarjem

V Sloveniji so zatočišče pred vojno v Ukrajini našli tudi gorski kolesarji iz ukrajinske reprezentance v olimpijskem krosu. Med njimi je tudi ena največjih zvezdnic tega športa Jana Belomojna, poroča slovenski športni portal Sportal.

Vse potrebno za prihod ukrajinskih kolesarjev usklajuje Kolesarska zveza Slovenije, za brezplačno nastanitev pa so poskrbeli na Občini Kočevje.

“Prejšnji četrtek se je na Kolesarsko zvezo Slovenije obrnila sekretarka ukrajinske zveze in nas prosila za pomoč. Takoj smo stopili v akcijo. Za zdaj smo s pomočjo Občine Kočevje, ki je ponudila, da bo krila stroške njihove nastanitve, kolesarjem in trenerjem že uredili bivanje, začeli smo tudi zbirati sredstev za njihove potrebe,” je za Sportal pojasnil Jan Starman, predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije.

FOTO: i Stock.

Slovenija je ponudila zatočišče 21 Ukrajincem, starih od 16 do 29 let. Med njimi je 16 kolesarjev in kolesark, pet trenerjev oziroma spremljevalcev in žena enega od kolesarjev, ki bo k nam pripotovala s 14-mesečnim dojenčkom.

Prvi trije ukrajinski kolesarski begunci, 29-letna olimpijka Jana Belomojna, skupna zmagovalka svetovnega pokala v olimpijskem krosu leta 2017, evropska članska prvakinja in svetovna podprvakinja, obetaven mladinec Oleksandr Hudima in trener Maksim Gavrilenko, so že pripotovali v Slovenijo in so trenutno nastanjeni v bližini Nove Gorice. Preostali dve skupini pričakujejo do konca meseca, še navaja Sportal.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki