fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Ribnica

Kako oddati podpis za reševanje romske problematike?

Župani enajstih občin jugovzhodne Slovenije in Posavja so se z namenom ureditve razmer otrok in mladine, ki odraščajo v težavnih socialnih okoljih, združili v cilju spremembe štirih zakonov in pričeli z zbiranjem 5000 podpisov za predložitev predloga sprememb v Državni zbor. Posegli bi na področja socialne politike, trga dela, vozniških dovoljenj in izobraževanja ter s spremembo zakonodaje reševali nekatere aktualne izzive neperspektivnega vključevanja v družbo posameznikov, in še posebej otrok, iz socialno problematičnih okolij, kamor se uvršča tudi problematika v romskih naseljih. Podpise bodo zbirali do vključno 14. julija 2023.

Za uspešno vložitev zakonodajnih sprememb v Državni zbor RS je potrebno do 14. julija 2023 zbrati 5000 overjenih podpisov, kar je možno storiti osebno na upravni enoti ali elektronsko z uporabo digitalnega podpisa na portalu e-Uprava. 

Obrazce lahko z uporabo digitalnega podpisa, ki ga med drugim omogočajo kvalificirana potrdila SIGOV-CA, SIGEN-CA, POŠTArCA, HALCOM CA, AC NLB in Rekono ali z uporabo sistema smsPASS, podporniki oddajo tudi preko portala e-Uprava. V kolikor se boste odločili za podpis podpore elektronsko, vam spodaj posredujemo povezavo za elektronsko oddajo podpore (podporo oddate za vsak zakon posebej):

V primeru, da boste podporo oddali osebno na upravni enoti, vam je v priponki na voljo tudi obrazec ter primeri pravilno izpolnjenih obrazcev. Obrazce lahko predizpolnete doma, samo podpis se mora zgoditi ob prisotnosti uradne osebe (na upravni enoti).

Obrazce lahko oddate tudi na občini ali jih pošljete na naslov POBUDA OTROCI, p.p. 401, 8101 Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki