fbpx
E-UTRIP
Sodražica si s projektom Sprehod skozi naše trge na široko odpira vrata v turizem.
Featured Novice Občina

Kostanjev park v Sodražici kmalu v novi podobi

V popravljenem proračunu Občine Sodražica za tekoče leto v znesku 2.802.168 evrov, je vključen tudi projekt Sprehod skozi naše trge, ki je usmerjen v oblikovanje turističnega produkta in izobraževanju za turističnega vodiča.

Poleg sodraške v projektu sodelujeta še sosednji občini Loški Potok in Velike Lašče ter Mladinski klub Sodražica.

Vsaka lokalna skupnost bo za enodnevne izlete uredila prepoznavne, povezovalne točke, občina Sodražica pa je tik pred začetkom obnove kostanjevega parka, »ukleščenega« med cestama nasproti osnovne šole in zdravstvenega doma. Pogodbo o rekonstrukciji in opremi parka so podpisali Občina Sodražica in Javno komunalno podjetje Komunala Ribnica ter izvajalec podjetje Hipox, ki trenutno dokončuje gradnjo Športnega parka v Ribnici. Pogodbena dela vključujejo ureditev parkirišča, površin za pešce in postavitev igral.

Psoglavca selijo s trga

Ob krošnjah stoletnih dreves bodo zasadil nekaj novih, postavili manjši park z igrali in uredili prireditveni prostor, na katerem bodo člani Mladinskega kluba predstavljali tukajšnje posebnosti oziroma zanimivosti. Svoj prostor pod krošnjami kostanjevih dreves bo dobila tudi skulptura Psoglavca, delo akademskega kiparja Zlata Rudolfa, ki so ga pred leti postavili na trg. Poleg pohval so na račun umetnine letele tudi kritike, saj za nekatere ni najbolj posrečena, še zlasti ne njena namestitev. »Lik psoglavca, ki se, mimogrede, pojavlja v različnih kulturah (egipčanski, grški, rimski, kitajski, indijski in tudi v zgodnjem krščanstvu) in je kot tak že zelo star, razumemo kot neko etnološko in mitološko dediščino našega območja, zato smo ga hoteli uporabiti kot pravljično bitje v sklopu turistične promocije,« je pojasnil župan Sodražice, Blaž Milavec.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost celotne investicije je 95.902,49 EUR, dela , ki se bodo začela prihodnji teden, naj bi se zaključila v roku dveh mesecev.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki