fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Izpod peresa apiterapevtke Nine Ilič

Konec novembra 2023 je izpod peresa apiterapevtke Nine Ilič izšel prvi priročnik na temo apipedagogike in apiterapije za otroke na svetu. Mednarodno priznana apiterapevtka Nina Ilič iz Kočevja, sicer tudi podpredsednica Čebelarskega društva Kočevje, članica Čebelarskega društva Barje in izvoljena članica Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije v prihajajočem mandatnem obdobju, je v priročniku zajela in smiselno združila svoja strokovna znanja, ki jih apipedagogika in apiterapija za otroke zajemata: pedagogiko, vpliv hrane na imunski sistem otrok, pravice otrok, čebelarstvo, in apiterapijo.

Izid priročnika je napovedala že med pisanjem in takoj požela veliko zanimanja tudi v tujini. S prednaročilom so se že v prvem mesecu po napovedi priročnika odzvali strokovnjaki iz Nemčije, Avstralije, Latvije, Češke in drugod. Na pobudo predsednice Hrvaškega apiterapevtskega društva Gordane Hegić je Nina sprejela izziv in ustvarila priročnik, ki je že ob prvem izidu dostopen v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku.

Edinstven priročnik podaja jasne in praktične smernice za izvedbo cele četice družbeno koristnih aktivnosti, ko z deljenjem svojega znanja in izkušenj odstira vpogled v čudoviti svet otrok, čebel, apiterapije, demokracije, pravic otrok in svetovne inovacije: apipedagogike.

Priročnik Apipedagogika & apiterapija za otroke v hrvaškem jeziku je bil prvič predstavljen ob otvoritvi mednarodnega sejma kmetijstva, kmetijske opreme in mehanizacije CROAGRO & sejma prehrane in zdravega življenja na Zagrebškem velesejmu 30. novembra 2023. Pogovora z avtorico Nino Ilič iz Kočevja se je udeležil tudi pooblaščeni minister – ekonomski svetovalec mag. Dušan Pšeničnik.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki