fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Poziv za usposabljanje izvajalcev po potrditvi afriške prašičje kuge

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je objavila javni poziv za usposabljanje za izvajalce določenih nujnih ukrepov po potrditvi afriške prašičje kuge. Namenjen je deležnikom na območjih Bele krajine, Banje Loke – Kostela, Predgrada in Kočevskega.

Usposabljanje bo izvedla uprava v sodelovanju z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavodom za gozdove Slovenije in Lovsko zvezo Slovenije.

“Namenjeno je kandidatom za člane skupin za aktivno iskanje poginulih divjih prašičev na območjih z omejitvami za lovske družine Zveze lovskih družin Bele krajine ter lovskih družin Banja Loka – Kostel in Predgrad ter Lovišča s posebnim namenom Kočevsko,” so danes sporočili z uprave.

Teoretični del usposabljanja bo potekal 22. novembra na daljavo, praktični del pa po posameznih lovskih družinah oziroma na lovišču s posebnim namenom na območju visokega tveganja (lovske družine Banja Loka – Kostel, Predgrad, Sinji vrh, Vinica, Adlešiči, Gradac, Metlika in Suhor ter lovišče s posebnim namenom Kočevsko – revir Lapinje).

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki