fbpx
E-UTRIP
FOTO: Gasilska enota Ribnica.
FOTO: Gasilska enota Ribnica.
Izpostavljeno Aktualno

Na pomoč tudi gasilci iz Kočevja in Ribnice

Gasilci so v teh dneh pokazali, kako nepogrešljiv del družbe so. Številna gasilska društva so se odzvala na pomoč pri sanaciji razmer, ki jih je za seboj pustila ujma. Pomagali so kolegom gasilcem in ljudem v stiski. Tudi prostovoljci Gasilske zveze Kočevje in Gasilske enote Ribnica.

Gasilska zveza Kočevje se je aktivirala že v petek, ko je ena enota odšla na pomoč v Mengeš. S tovornim vozilom s cisterno pa se je ekipa gasilcev odpravila proti Koroški, kamor so dostavili pitno vodo.

V ponedeljek se je na teren odpravilo še šest enot. Gasilci so pomagali črpati mulj in vodo, priskočili so na pomoč pri pranju kleti in prenosu stvari.

“Tokratne vremenske ujme so naši občini prizanesle, a dobro vemo, kaj pomeni hitra odzivnost. Zato smo se takoj odzvali na pomoč na območjih, kjer je bilo najhuje,” so sporočili kočevski gasilci.

FOTO: Gasilska enota Kočevje.

Na pomoč tudi iz Ribnice

Tudi gasilci Gasilske enote Ribnica so se odpravili na Koroško. Včeraj je na pomoč odšlo 60 gasilcev s 14 vozili. Vsega vajeni gasilci so se lotili posledic divjanja narave v Dravogradu in okolici. Čistili so naplavine, izpirali ceste in skrbeli za prevoz pitne vode.

“Potrebno bo še kar nekaj izletov, da Koroški povrnemo ves svoj sijaj in lepoto. Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo. Še vedno pa pozivamo vse, ki lahko, da prispevate, donirate, vsak po svojih močeh. V Ribnici že danes lahko donirate,” pozivajo gasilci.

FOTO: Gasilska enota Ribnica.

Občina Ribnica v sodelovanju s Civilno zaščito Občine Ribnica, Rdečim križem Ribnica, Gasilsko enoto Ribnica in Humanitarnim društvom Srčni lev odpira zbirališče v Ribnici, na naslovu Gorenjska cesta 9, pri Upravni enoti Ribnica.

Zbirališče bo odprto:

9. 8, Sreda 9.00 – 12.00 ter 17.00 – 20.00

10. 8, Četrtek 9.00 – 12.00 ter 17.00 – 20.00

11. 8, Petek 9.00 – 12.00 ter 17.00 – 20.00

Zaželeni so artikli: voda 0,5l, rokavice, nogavice, škornji, lopate za sneg, razvlažilnik zraka, prigrizki ( za prostovoljce na terenu), otroška hrana (adaprtirano mleko in ostalo), pripomočki za osebno higieno, plenice za starejše in otroke, čistila in stvari za čistit ( krpe, pometač vode …).

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki