fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Pokloni čas, polepšaj dan

Danes je bilo v Vrtcu Kočevje veselo. V začetku oktobra obeležujemo mednarodni dan starejših. Bernard Shaw je zapisal, da se ne nehaš se smejati, ko se staraš. Postaraš se, ko se nehaš smejati. Star afriški pregovor pa pravi, da je otroški smeh kot svetilnik v temi. Luč, ki osvetli še tako temen prostor. In to nas je navdihnilo: prižgali smo luč, se nasmejali, peli in plesali ter se tudi posladkali.

Vrtec Kočevje se je tako pridružil vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan:

  • Ker želimo in hočemo krepiti sodelovanje in solidarnost med ljudmi različnih starosti.
  • Ker nam je pomemben vsak posameznik in ker se želimo približati tistim ki so sami in osamljeni.

V ta namen smo medgeneracijsko sodelovanje združili s tednom otroka, katerega slogan je Zakaji in zatoji radovednosti. V svoje prostore smo povabili stanovalce Doma starejših občanov Kočevje in oskrbovance zavoda Jutro. In nismo pozabili na tiste, ki jim danes to ni uspelo. Za vsakega posebej smo pripravili simbolično darilo opremljeno z dobro mislijo, ki bo vsaj za trenutek ogrela srca starejših.

Otroci so pripravili pester program, zapeli so otroški zborčki vrtca Kočevje, plesna skupina Tik-tak je zaplesala, potrudili pa so se tudi vzgojitelji, ki so nas očarali z venčkom zimzelenih melodij.

In prijetno vzdušje je ogrelo tudi obiskovalce. Brata Veble sta poprijela za harmoniko in zaigrala vsem nam, otrokom, vzgojiteljem in obiskovalcem. Bil je res lep dan.

Za Vrtec Kočevje Irena Robič

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki