fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Kljub nižjim številkam uspešna turistična sezona

V prostorih Turističnega kompleksa Jezero je potekalo letno srečanje soustvarjalcev turistične ponudbe destinacije Kočevsko. Direktorica Zavoda Kočevsko Vesna Malnar Memedović je predstavila analizo rezultatov letošnje turistične sezone v občinah Kočevje, Kostel in Osilnica, ki od leta 2019 skupaj tvorijo omenjeno destinacijo. Srečanja so se udeležili ponudniki nastanitev in gostinskih storitev, turistični vodniki, rokodelci ter drugi ustvarjalci iz vseh treh občin. Pri Zavodu Kočevsko so z doseženim, kljub nekoliko manjšemu številu zabeleženih nočitev v primerjavi z lanskim letom, zadovoljni.

»Sodeč po prvih ocenah lahko rečemo, da je bila turistična sezona uspešna. Malce nižje številke lahko pripišemo predvsem slabemu vremenu v maju in juniju, ko je v primerjavi z lanskim letom število turističnih obiskov in nočitev izrazito upadlo. Lani so bili v tem obdobju na voljo tudi turistični boni, ki jih letos ni bilo več. V primerjavi z drugimi podobnimi turističnimi destinacijami po Sloveniji smo konkurenčni, zato se nam ob nadaljevanju dobrega dela obeta lepa prihodnost,« ugotavlja direktorica Zavoda Kočevsko.

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki čedalje plodnejše

Zavod Kočevsko trenutno redno sodeluje z več kot 60 domačimi ponudniki, na povabilo za srečanje pa se jih je odzvalo kar okoli 80. »Število ponudnikov iz leta v leto narašča, letos se nam je pridružilo posebej veliko tistih s področij pridelave, predelave in rokodelstva. Še posebej pa se povečanje pozna od uveljavitve blagovne znamke O, Kočevsko. Sodelovanje je iz dneva v dan boljše, navezujemo čedalje več stikov z njimi, pridružuje se nam jih čedalje več. V sedmih letih delovanja Zavoda Kočevsko in štirih letih obstoja destinacije Kočevsko smo si ustvarili ugled, zato naši ponudniki vedo, da lahko z nami samo veliko pridobijo.«

Da je sodelovanje med zavodom in ustvarjalci turistične ponudbe na območju širše Kočevske resnično plodno, pa potrjujejo tudi sami ponudniki. »Sodelovanje z zavodom je odlično, veliko nam pomagajo. Prodajajo in promovirajo naše izdelke, zato se je njihova prepoznavnost močno okrepila. Zlasti s pridobitvijo certifikata O, Kočevsko so naši proizvodi začeli »krožiti« po Sloveniji in sežejo tudi do tujine. Zagotovo bomo nadaljevali s skupnim delom tudi v prihodnjih letih,« pravi priznani kočevski rokodelec in eden najvidnejših ponudnikov v okviru destinacije Kočevsko, Anže Kobola.

Izidor Volf

 

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki