fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Društva Novice Šport Zanimivosti & Zabava

Izkupiček sedemnajstih veselic za balinarje

Pred malo več kot 30 let so člani Balinarskega kluba Sodražica zavihali rokave in se lotili začetka gradnje pokritega igrišča ob reki Bistrici. Tega je močno načel zob časa, še posebej njegovo kritino. Občini, ki je lastnik objekta, pa je na razpisu uspelo pridobiti sredstva za obnovo.

Poleg zamenjave strehe (krtine) se bo utrdila lesena konstrukcija in izvedla energetska sanacija. Na strehi pa se bo postavila sončna elektrarna tako, da bo objekt postal samooskrben. Dela naj bi bila končana do konca septembra.

Za naložbo bo namenjenih 115 tisoč evrov, dela bo izvajalo podjetje Komunala Ribnica. »Pod streho balinišča je živahno vsak dan, skozi celo leto, po prenovi pa bo še bolj, » ne dvomi Jože Košmrlj. Slednji je organiziral kar sedemnajst veselic v tistemu času, izkupiček ljudskega rajanja pa so namenili ravno postavitvi tega športnega objekta.

Jože je seveda najbolj zaslužen, da se je balinanje takrat med Sodražani in okoliškimi prebivalci še bolj prejelo, saj je to priljubljen šport za vse generacije. Članska ekipa že nekaj let tekmuje v drugi državni ligi. »Naša vrata so od nekdaj odprta za vse, ki bi se nam hoteli pridružiti, tako bo tudi v prihodnje, » je ob podpisu pogodbe dejal predsednik kluba, sicer tudi tekmovalec Marko Matelič. Košmrlj pa je nakazal – pri tem je podpro dobil tudi od Milavca – da bi ob obnovi strehe energetsko sanirali (izolacija) tudi pomožni objekt ob igrišču. Večino del so pripravljeni postoriti člani sami.

mgć

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki