fbpx
E-UTRIP
Monika Bartol FOTO: Matej Dečman
Aktualno Društva Šport

Imamo svetovno prvakinjo v duatlonu: Monika, čestitke!

V španskem Avilesu je 18-letna Monika Bartol, sicer članica ribniškega Triatlon kluba Inles Riko, pokorila konkurenco in osvojila naziv mladinske svetovne prvakinje v duatlonu.

Monika, ki si je letos že zaslužila laskavi naslov najboljše v Evropi, je sezono zaključila zmagovalno, kot najboljša na svetu.

Med 10 atletinjami je bila del vodilne skupine že na uvodnem delu tekmovanja, zmago pa je odločilo kolesarjenje. Sicer se je Monika v Aviles odpravila z željo, da dobro nastopi in, da je ostalim tekmovalkam konkurenčna. Skromna pričakovanja so se s trudom realizirala v zmago.

“Z naslovom mladinske svetovne prvakinje v duatlonu sem zelo zadovoljna in vesela. To je super zaključek te sezone tako, da se v bistvu že tudi veselim naslednje. Tekma je potekala dobro, tudi počutila sem se dobro tako, da sem z rezultatom zelo zadovoljna.”

V Španiji je tekmoval tudi Staš Tomšič, ki je na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu osvojil sedmo mesto. Tomšiču sicer uvrstitev med najboljše ni uspela, a mu ni vzela volje.

“S tekmo in uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, saj je bila konkurenca zelo močna. Pričakoval sem uvrstitev med prvih 15, ampak tudi 18.mesto je zame lepa uvrstitev in tudi lepa izkušnja. Upam, da jo naslednje leto še ponovim.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki