fbpx
E-UTRIP
FOTO: Darja Štravs- Tisu
Aktualno Zanimivosti & Zabava

28 ur za neskončno veselje

Na Mestnem trgu v Ljubljani se odvija dobra zabava – z dobrim namenom. Radio 1 namreč “teče” dobrodelni maraton, 28 ur bodo voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak zabavali poslušalce in tako zbirali denar za družine v stiski. Še pred plemenitim projektom si je za nas vzel čas Miha Deželak. Objavljamo del pogovora z znanim voditeljem, celoten intervju pa bo objavljen v našem časopisu. Kmalu v vaših poštnih nabiralnikih.

Miha Deželak. Človek z veliko začetnico. Človek, ki je s svojimi dobrodelnimi akcijami v okviru Radia 1 ali pa kar tako mnogim družinam in otrokom pokazal, da je vredno. Da je vredno živeti, vztrajati, verjeti in se truditi. Točno to pa so tudi besede, ki Miho in celotno ekipo Radia 1 vlečejo v vsako dobrodelno akcijo posebej.

Prihaja božič, pa novo leto… kako ga preživljaš? V krogu družine, s prijatelji…

Zelo različno no, zdaj zaradi korone je vse skupaj malo »obrnjeno na glavo«, tako da smo lani praznovali v krogu družine, drugače pa smo načeloma skupaj s prijatelji. Novo leto je bolj »žurersko«, ponavadi smo šli ven, v kakšno planinsko kočo ali na smučanje, včasih tudi doma pri kakšnih prijateljih. Zdaj je epidemija že drugo leto pač prekrižala načrte in treba se je temu primerno prilagoditi. Res nočem omenjat te koronske situacije ker mislim da smo je res že vsi siti, ampak to je dejstvo… Letos pa iskreno niti še ne vem točno kako se bomo organizirali, punci sta že tako veliki, da niti ne hodita več z nami okoli, se po svoje organizirata, mi trije pa imamo letos vsi željo, da ne bi bili doma (smeh). Ne vem, šli bi nekam na kakšno smučišče ali pa morda na Veliko Planino, nekam v hribe, na smučišče… kaj takega. Kar se tiče pa božičnega večera pa smo precej klasični, ima pa to vsako leto žena »čez« (smeh). Pripravi dobro božično večerjo, seveda nas obišče tudi Božiček oziroma no, otroci so sedaj že tako veliki da lahko temu rečem da se pač obdarujemo med seboj.

FOTO: Darja Štraus-Tisu

Kaj pa najrajši poješ za božično ali novoletno večerjo?

Za moje pojme, more biti nujno na mizi poti’čka (smeh), pa kakšni piškotki, drugače pa nič kaj ne kompliciramo. Ponavadi žena pripravi narezek, včasih tudi kaj bolj konkretnega, kot pravim pa nimamo nekega »pravila«, no razen potice, to pa (smeh).

Če bi pisal pismo Božičku, ki bi ti lahko izpolnil katero koli željo, kaj bi si zaželel?

Huh, okej, zdravja in vsega tega »nematerialnega« se ne da kupiti, tako da bom to pustil, če razmislim malo o materialnih zadevah pa… Božička bi prosil, da mi prinese karto za smučanje in en tak vikend paket v planinski koči. To me najbolj razveseli, smučanje, nočno sankanje, kaj adrenalinskega… tega bi bil najbolj vesel.

Miha si z ekipo seveda želi tudi čimbolj uspešen 28-urni maraton, hvala za vsako vašo donacijo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki