fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Politika Ribnica

Ilegalci tudi že v Ljubljani, so številke še vedno zanemarljive?

Slika je simbolična.

V današnjem policijskem poročilu s PP Kočevje je navedeno, da so kočevski policisti samo v preteklem vikendu obravnavali kar 83 ilegalnih prebežnikov. Ob tem smo se (precej manj začudeni v primerjavi z le nekaj meseci nazaj) vprašali, kje vse so jih policisti prijeli? Kot so sporočili s PU Ljubljana, so jim policisti pot prekrižali v Gornjih Ložinah, Dolgi vasi, Colnarjih, Koprivniku, Kočevski Reki, Borovcu pri Kočevski Reki, Željnah in tudi v samem Kočevju.

Glede na to, da jih na naših koncih policisti vsaj nekaj ulovijo že vsak dan nas, je zanimalo, kakšno pa je kaj stanje z ilegalci v našem glavnem mestu, Ljubljani.

Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana nam je odgovorila, da so v mesecu septembru do danes, torej v dobrih treh tednih, na območju mesta Ljubljana z okolico prijeli in obravnavali 61 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na celotnem območju Policijske uprave Ljubljana pa je bilo v tem času obravnavanih kar 228 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili mejo.

Kaj menite, so te številke še vedno zanemarljive?

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki