Krompir že dogo več ni »samo« krompir. Pripravljen na tisoč in en način je skoraj vsakodnevno na naših mizah in počasi iz priloge prehaja v samostojno jed in to že 19. leto zapored dokazujejo številne ekipe pražilcev, ki so se letos na 19. festivalu praženega krompirja zbrale v Postojni. Kar 60 jih je pražilo po 89-ih različnih receptih, več tisoč pripravljenih porcij pa je pošlo za šalo.
TŠD Kostel in Društvo praženega krompirja Livold se vsako leto na festival odpravita s svojimi ekipami in polnima avtobusoma podpornikov. Ob sosednjih stojnicah društvi pražita kot za stavo in tudi v Postojni je kmalu zadišalo po praženem krompirju z divjačino, ingverjem, blitvo, česnom…
Ko je bil krompir razdeljen in posode »s kruhom pomazane«, pa so se člani društev podali še v raziskovanje Postojne.
Nataša Letig Žagar, predsednica TŠD Kostel