fbpx
E-UTRIP
FOTO: Facebook Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana.
Aktualno Dobro je vedeti Zanimivosti & Zabava

Policistka Tamara s PP Ribnica z vročine rešila Arota

S Policijske uprave Ljubljana so na družbenem omrežju Facebook opisali – kot ji rečejo – »pozitivno zgodbo«. Takšni dogodki jim, kot pravijo, dajejo motivacijo, da se soočajo z vsakodnevnimi izzivi. V naslednjih vrsticah povzemamo zgodbo z zapisa.

Pred dnevi je policistka Tamara na območju Policijske postaje Ribnica opravljala naloge varovanja državne meje v obmejnih, redko naseljenih vasicah. Pred eno izmed hiš je opazila na soncu privezanega psa, čeprav je bilo tisti dan zelo vroče. Ko se je psu približala, je ugotovila, da je privezan na kratki verigi, brez hrane in vode, zato je poiskala lastnika. Videla je, da je tudi on potreben pomoči, saj zaradi zdravstvenih težav ni mogel poskrbeti niti zase, kaj šele za psa.

Tamara prevzela skrb za Arota

FOTO: Facebook Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana.

Obvestila je socialno službo in poskrbela, da so stekli postopki za oskrbo lastnika, kar mu bo olajšalo težave, sama pa se je odločila prevzeti skrb za štirinožnega kosmatinca, saj v tistem trenutku ni bilo nobene druge možnosti. Priskrbela mu je hrano in vodo ter mu zagotovila senco.

Tudi naslednji dan je obiskala lastnika in psa in jima po najboljših močeh pomagala. S privolitvijo lastnika se je dogovorila, da bo vojak Peter, s katerim sta takrat opravljala poklicno dolžnost, kužku poiskal novega lastnika, ki bo lahko zanj ustrezno skrbel.

»Konec dober, vse dobro«

Tamara je tudi naslednjih nekaj dni skrbela za Arota – nosila mu je vodo in hrano, Peter pa mmu je že v nekaj dneh poiskal novo lastnico Valentino, ki je poskrbela za veterinarsko oskrbo in ga tudi vzela k sebi. Aro bo tako dobil ogromno prostora za gibanje s človeško in živalsko družbo na čelu.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki