fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika

Huda nedeljska ura nad Zamostcem

V nedeljo popoldan je okolico Sodražice zajelo močno neurje, ki se je najbolj zneslo nad Zamostcem. V slabi uri so se s hribov in po gozdnih poteh v vas zlili številni potoki, deroče vode so ponekod poškodovale cestišča in zalile kleti.

V pomoč so priskočili domači gasilci, ki so iz kleti prečrpavali vodo. Še najtežje je bilo ob potoku Gregurščica, saj je v spodnjem delu voda prestopila breg in na sotočju z reko Bistrico zalila travnike in njive, vse tja proti Sušju. Veter je odpihnil seno s kozolca, več bal pa je tok odnesel, za seboj pa je pustil nesnago in mulj.

»Ta potok že vrsto let povzroča gorje, je plitek, povrh pa v spodnjem delu ovinkast. Lokalna skupnost bi morala naposled ukrepati in v bližini gasilskega doma urediti strugo, ki tam naredi ovinek, zravnati ter razširiti njegov izliv v Bistrico. Šele takrat se bomo obvarovali poplav,” soglašajo vaščani Zamostca in pričakujejo, da bo škoda po tej poplavi prižgala luč tudi na občini. Čas je za ukrepanje.

(mgć)        

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki