fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Ribnica
Aktualno Narava & zdravje Novice Šport Zanimivosti & Zabava

“Grbine so fine” – otvoritev pumptracka v Ribnici

Javni zavod Rokodelski center Ribnica v sodelovanju z Občino Ribnica in lokalnimi ponudniki v soboto, 04. junija 2022, ob 10. uri vabi na tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine, sporoča občina Ribnica.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Ribniški gostitelji v spremljevalni spored dodajajo še kolesarske ture po Ribnici z okolico, predstavitev gorskih e-koles, ponudbo kolesarske opreme, atraktiven poligon za kotalkarje in rolerje, supanje in kajak na reki Bistrici, ki teče tik ob pumptracku, predstavitve društev, kulinarično doživetje in poslikavo obraza.

FOTO: Daniel Vincek, za občino Ribnica.Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki