fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Odbojka Šport

Gostovanje članov pri ACH Črnuče III in turnir starejših dečkov

V petek, 18. 10. 2019, smo se člani MOK Kočevje odpravili na drugo gostovanje, k ekipi ACH Črnuče III. Žal v letošnji sezoni nimamo sreče s poškodbami, saj si je gleženj poškodoval naš sprejemalec Gal, tako da je moral njegovo vlogo prevzeti Anže, Rok pa je zopet igral libera. Žal mu na tokratni tekmi ni šlo tako kot v Škofji Loki, saj je bil glavna tarča nasprotnikovih servisov in prejel kar nekaj asov.

Že v prvem nizu smo imeli veliko težav pri sprejemu servisa ter posledično z napadalnimi akcijami, kjer nas je v večini primerov pričakal dvojni blok. V sredini niza smo se končno zbrali in Črnučane ujeli na 21. točki, vendar smo v končnici niza zopet popustili in zmago prepustili nasprotniku. V drugem nizu se je slika obrnila. Popravili smo sprejem servisa in napad, tako da smo z lahkoto osvajali točke. Pri visokem vodstvu je v igro vstopil še Jure, ki je skrbel za organizacijo napada. Drugi niz smo zmagali na 17. točki. Tretji niz je bil najbolj izenačen, saj si nobena izmed ekip ni uspela priigrati višje prednosti, tako da smo v končnico vstopili popolnoma poravnani. Žal na koncu Nik ni zaključil nekaj pomembnih žog in zmaga z rezultatom 25:23 je odšla domačinom. V četrtem nizu pa je bila na igrišču le še domača ekipa. Pri Kočevju smo poizkušali z menjavo Jure – Aleš in Anže – Jasenko, vendar brez uspeha, tako da smo v četrtem nizu zbrali skromnih 12 točk. Zopet se je v našo igro prikradla lanskoletna rak-rana, sprejem servisa. Upajmo, da bomo do naslednje tekme, ki bo v soboto, 26. 10. 2019 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev ob 19.00, dvignili nivo sprejema in posledično raznolikost v napadu.

V soboto dopoldne smo v ŠD Gaj gostili prvi turnir starejših dečkov. Najprej smo se pomerili z ekipo SIP Šempeter in prikazali odlično igro. Ekipa Šempetra je bila vsaj za dve glavi višja od naše ekipe, vendar smo se enakovredno kosali z nasprotnikom. Posebej se je s servisi izkazal Rok, ki je dosegel serijo 6-ih močnih servisov, iz katerih smo dosegali točke. Žal je bilo to na koncu premalo za zmago, tako da smo tekmo izgubili s 25:19 in 25:15.

Drugo tekmo na turnirju smo odigrali proti ekipi Šoštanj Topolšica. V ekipi smo naredili nekaj menjav, tako je namesto Aneja v igro vstopil Peter, Marka je zamenjal Blaž, Iana pa Dan. Kljub slabši igri, kot smo jo prikazali proti Šempetru, smo uspeli dokaj gladko zmagati. Zopet se je pri servisu in napadu izkazal Rok, Nejc je v polju rešil nekaj težkih žog, ostali pa so s sigurnim serviranjem in sprejemanjem pripomogli h gladki zmagi s 25:19 in 25:15. Kljub zmagi imamo v igri še ogromno rezerv, predvsem pri zaletih v napad in sprejemu servisa. Čeprav nismo med višjimi ekipami v ligi, pa smo tehnično dokaj dobri, kar nam na koncu lahko prinese ugoden rezultat.

Aleš Drobnič, MOK KOČEVJE

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki