fbpx
E-UTRIP
FOTO: ZD Kočevje.
Aktualno Narava & zdravje Novice Zdravje

V čakalni vrsti za cepljenje v Kočevju skoraj 900 oseb

Kočevski zdravstveni delavci so od petka, 9. 4., pa do včeraj s PCR testi testirali kar lepo število oseb, ki so kazale simptome morebitne okužbe s Covidom-19. Skupno so jih opravili 98, od katerih se jih je 42 izkazalo za pozitivne.

Večina prenosov okužb izvira iz domačega okolja, enajst oseb pa izvora okužbe ne pozna.

Cepljenje še naprej poteka po planih. V petek so v Kočevju cepili 60 oseb, starejših od 60 let. Mlajših trenutno ne cepijo, saj tako trenutno zahteva nacionalna strategija cepljenja, kateri morajo slediti vsi.

Mlajši od 60 let se želijo cepiti, a jim država ne dovoli!

Glede na to, da so v Kočevju pred časom kljub vsemu že uspešno cepili tudi mlajše od 60 let, kar po novem ni več možno, v ZD Kočevje prejemajo mnogo povpraševanj iz strani slednjih, ki bi prav tako želeli biti deležni odmerka. A iz zdravstvenega doma vsem mlajšim odgovarjajo, da morajo tako, kot že vse čas do zdaj, delati v skladu s strategijo, ki jo določa država. »Ta hip mlajših od 60 let ne smemo cepiti, ne dobimo cepiva zanje. Ko bomo imeli zeleno luč, vsakega pokličemo. Upamo, da bo to čim prej, saj želimo zaščititi vas in vaše bližnje,« pravijo. Očitno je potrebno zgolj nekaj potrpljenja, vsekakor pa se bo cepljenje zelo kmalu sprostilo tudi za mlajše osebe.

V čakalni vrsti v Kočevju 872 oseb

V čakalni vrsti za cepljenje imajo poleg vseh, ki že čakajo drugi odmerek, vpisanih še 872 oseb, ki še niso bile cepljene. »Čakamo zeleno luč s strani države. Takoj, ko se sprosti cepljenje za mlajše od 60 let, gremo v akcijo in smo zmožni toliko ljudi cepiti v enem dnevu. Spodbujam vse, ki še oklevate, da se pametno odločite in se čim prej prijavite na cepljenje. Če si želite dodatne informacije ali pojasnila nas kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte,« pravi direktorica ZD Kočevje Polona Vidič Hudobivnik.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki