fbpx
E-UTRIP
FOTO: Alen Dabić.
Aktualno LOKALNE VOLITVE 2022 Novice

#FOTO: Soočenje: Vroče na odru in pod njim

Še pred 16. uro je bilo v dvorani Kulturnega centra Kočevje že vroče. Mojstri zvoka in slike so postavljali kamere, preverjali mikrofone, osvetljevali prostor … V senci odrskih luči so zadolženi za produkcijo marljivo delali, da bi v času soočenja kandidati za župana ali županjo dobili glas, ki je na lokalni ravni malokrat tako široko slišan.

Letos so znani in manj znani politični obrazi volivce nagovarjali kar trikrat. Na nacionalnem nivoju smo vajeni soočanj po televiziji, na lokalnem nivoju so takšna soočenja redkost. Kandidati za župane ali županje občane snubijo s plakati, letaki in srečanji. Zato smo se v uredništvu portala e-utrip in časopisa Kočevar odločili, da kandidatom za župana in kandidatki za županjo damo besedo in javnosti možnost, da jih sliši.

Organizacija dogodka je bila zahtevna. Soočenja so velik projekt že za velike medijske hiše, za lokalni medij pa še toliko večji zalogaj. Zahvaljujoč profesionalnemu delu agencije za vsebinski marketing Studio Utrip, snemalcev TV Kočevje in ozvočenjem Škejp sound and light, je produkcijski del dobro stekel. Za fotografijo je skrbel Alen Dabić. V sobi za pogostitev so kandidate, kandidatko in njihovo spremstvo že pred soočenjem čakali prigrizki, za katere je poskrbelo podjetje Big Bear burgerji.

Uro pred soočenjem je večina kandidatov že prišla v skupni prostor. Vstopali so nasmejani, nekateri so priznali, da imajo malce treme. Številni so izrazili navdušenje, da smo se soočanj lotili in, da je takšen način nagovarjanja volivcev dober. Na organiziranem druženju se niso delili na leve in desne, pač pa so si segli v roke in poklepetali.

Slišali smo tudi kakšno šalo, a kmalu je šlo zares. Pred dvorano in v preddverju se je že začela nabirati lepa skupina gledalcev, ki so si soočenje želeli ogledati v živo. Med njimi so bili podporniki kandidatov in zainteresirana javnost, ki jo je zanimalo, kakšna bo prihodnost Občine Kočevje.

Še preden so gledalci vstopili v dvorano, je voditeljica Maruša Novosel še zadnjič preletela vsebinski potek soočenj. Še vedno nasmejani, brez vroče krvi so v bližini odra že stali glavni akterji in akterka večera. “Kako se bo soočiti z moškimi protikandidati?” vprašamo kandidatko Renato Turk. V suverenem odgovoru nam razkrije, da se v moški družbi dobro počuti in, da se soočenja veseli.

“Ton je, slika je, lahko začnemo,” je bila iztočnica, ko je ura odbila 19.00. Soočenje, ki ste si ga gledalci lahko ogledali v živo preko Facebook strani e-utrip.si, se je začelo.

Posnetek soočenja si lahko ogledate na povezavi: https://www.facebook.com/utripvaseobcine/videos/647636387016153

Vsebinsko pestro debato bomo analizirali v prihajajočih člankih. Številni gledalci so naglas izražali svoja mnenja in nestrinjanje z nekaterimi trditvami kandidatov. Spet drugi so dobre rešitve in ideje podprli z močnim aplavzom. Videli smo ponosne otroke, partnerje in partnerke, sodelavce in kolege.

Glede na to, da se je soočenje malce zavleklo in da je iz dvorane odšel le gledalec ali morda dva, potrjuje dejstvo, da je bilo soočenje dobro.

Bolj ali manj zadovoljnim kandidatom in kandidatkam se je po dobri uri in pol končala beseda. So vas prepričali, razočarali, presenetili?

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki