fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Dobrodelni kuharski izziv

Vrhunec celodnevne prireditve »Županov dan za zidovi ribniškega gradu« je bil kuharski izziv. Predpasnike sta nadela župan Samo Pogorelc, sicer v teh krajih znan kulinarik, in kuharski velikan Bine Volčič. Šlo je za dobrodelen izziv z namenom zbrati čim več denarja, izkupiček pa bo namenjen za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkih družin.

»Lahko rečem, da nama je uspelo. Zbrala sva tisoč evrov, ki bodo marsikateri družini veliko v pomoč, ko bodo v šolsko torbo zlagali knjige in zvezke za svoje učence,« sta ob koncu dvoboja dejala oba kuharja. Mojstra sta po v naprej določenih pravilih (receptih) pripravila veliko užitno pogačo, ki je kmalu za tem, ko je bila pečena, šla v slastno pojedino.

Županov dan je pod streho združil še nekaj družabno zabavnih dogodkov s knjižnico pod krošnjami, ogledom muzeja in otvoritvijo večerne razstave v Galeriji Miklova hiša, kjer so na ogled postavili dela akademskega slikarja Marka Jakšeta.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki