fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Oglaševanje Politika Ribnica Utrip

Edina Kočevka, ki letos kandidira za evropsko poslanko

*plačljiva objava*

Edina Kočevka, ki letos kandidira za EU poslanko, je Alenka Jelenovič, podpredsednica Slovenske nacionalne stranke, katere članica je že več kot 22 let.

Z zvrhanim košem izkušenj in politično modrostjo obljublja, da bo stopila v ospredje in poskrbela za dobrobit Slovenije, še posebej za kočevsko-ribniško področje, ki je danes najmanj vredno in spregledano. Kot pravi, se bo borila z migrantsko problematiko, saj kot domačinka ve in razume vsakdanje težave in občutke tukajšnjih prebivalcev.

Ali lahko lokalna politika združi moči in v veliki evropski parlament pošlje Slovenko, ki bo poskrbela, da ne bo samo država, pač pa celotna Kočevsko-ribniška regija vidna in slišana?


»Za kandidaturo mesta EU poslanke sem se odločila na pobudo številnih volivcev in ker menim, da bom kot evropska poslanka in zavedna Slovenka lahko prispevala k temu, da se glas našega naroda v evropskem parlamentu sliši pogosteje in bolj odločno. Predvsem pa bom ves čas delovala v korist države Slovenije v nasprotju s sedanjimi poslanci, ki so poslušni izvajalci pogosto sporne EU politike.

V tem obdobju, ko preko naše južne meje dnevno vdirajo množice migrantov iz Srednjega vzhoda in Afrike, se mi zdi to zelo pomembno. O problemih, s katerimi se soočajo države Evropske unije, v katerih je število migrantov prestopilo vsako razumno mejo, mediji sicer deloma poročajo, vendar pogosto z napačnimi informacijami, mnogokrat pa vest o kriminalnih dejanjih migrantov sploh ne pride v javnost. Davkoplačevalci tako redimo kačo na prsih, Slovenija pa hlapčevsko sledi temu bruseljskemu trendu. Naši predniki so v srednjem veku dobro vedeli, kako se je potrebno zoperstaviti tovrstnim grožnjam.

Lahko vidimo, kaj se je zgodilo z velikimi evropskimi državami (Velika Britanija, Francija Nemčija, Italija), ki dopuščajo velike enklave, v katerih po lastnem priznanju nimajo nadzora in so valilnice terorja ter predstavljajo države v državi. To je prvo dejanje izgube suverenosti, do tedaj pa množice migrantov živijo na naš račun. Želimo to tudi v Sloveniji? Po delovanju naših evropskih poslancev doslej se zdi, da ja.

Kot poslanka SNS bom odločno zagovarjala, da nacionalne države ostanejo nacionalne in ne »multi-kulti miš-maš«. Želim, da ostanemo varni, da nas ne bo skrbelo, kdaj bo zagorelo denimo v ljubljanski stolnici ali kdaj bo ob Prešernovem spomeniku razneslo eksplozivno napravo. Želim varno prihodnost za nas in prihodnje rodove.

Na glas je potrebno povedati, da skrb za lastno domovino, lasten narod in nacijo, ni fašizem. Če se bi Slovenci v daljni in polpretekli zgodovini obnašali tako kot se sedaj, nas več ne bi bilo. Utopili bi se v večjih narodih, ki so nas skozi stoletja, vse od Karantanije naprej, poskušali potujčiti.

Zagovarjala bom nacionalno politiko s hrbtenico, politiko, v kateri ne bomo zgolj številka in se povezovala z sorodnimi strankami, da bomo dosegli zajezitev priseljevanja nezakonitih migrantov, ki si že na samem začetku bivanja v EU drznejo groziti delavcem v azilnih domovih in postavljajo nerazumne zahteve na račun blagostanja naših ljudi.

Ker izhajam iz področja ob južni meji, dobro poznam težave tamkajšnjih ljudi. Po vaseh se ljudje zaklepajo in živijo v strahu, kaj bo prinesla noč… Vsi skupaj pa živimo v strahu in negotovosti, kaj bo prinesla prihodnost, če se ta skrajno škodljiv in nor trend ne zaustavi. So to novi državljani Evrope, od katerih se pričakuje prosperiteto, čeprav že ob samem prihodu grobo kršijo zakone držav gostiteljic?

Kot evro poslanka bom taki politiki rekla ne, ker se zavedam, da bo vsem sodila zgodovina in ne bi želela, da sem v vrsti onih, ki so ogrozili in ogrožajo temelje Evrope, ki je veljala za varno območje civiliziranih prebivalcev. Ne želim biti tiho in brez ukrepanja gledati, kako tonemo. Se delati, da je ta proces nekaj normalnega. Predstavljam si, da so bili tako oholi stari Rimljani. Vzvišenost, ne sloga in dekadenten življenjski slog so jih stali propada, ko so preko njihovih mej začeli vdirati barbari. Kot evro poslanka se bom z vsemi sredstvi, ki mi bodo na razpolago, zoperstavila tej grožnji.«

Alenka Jelenovič, podpredsednica SNS

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki