fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Vocabella 15. rojstni dan praznovala s koncertom

Vokalna skupina Vocabella že 15. leto skupaj brusi glasilke, prepeva različne zvrsti glasbe v ženskem večglasju in nastopa na domačih in tujih odrih. Pripravile so več samostojnih tematskih projektov (koncert gospel in pop glasbe, koncert country glasbe, božičnih pesmi, Obrazi ženske), poletja posvečajo petju na porokah, z veseljem pa se pomerijo tudi na mednarodnem tekmovalnem odru, od koder prinesejo nove izkušnje, pa tudi bleščeče nagrade. V zadnjem letu je prišlo do spremembe v zasedbi, s tem pa je med njimi zavel tudi nov veter, nova energija in novi izzivi.

V soboto 22.6.2024 se je na velikem odru na prostem pri Srednji šoli Kočevje zgodil  koncert Vocabelle v organizaciji festivala Žive ulice. Koncert je zaokrožil 15 let delovanja in povezal vse pomembnejše mejnike njihovega ustvarjanja, ki pa jih ni bilo malo. Slišati je bilo mogoče tiste, čisto prve hite, kot so Pobereš me in Lean on me, ki jih spremljajo že od začetka, do country uspešnic in legendarnega Oh, happy day.

Večer je popestril odlični kočevski kantavtor Primož Turk, s katerim je Vocabella odpela njegovo pesem Kočevje. Obiskovalci pa so imeli tudi kaj videti. Ob koncu koncerta je Center gibanja Rusalka pripravil nepozaben flash mob na pesem It’s raining men. Koncert se je zaključil z gostjo Leo Likar Praznik, ena od članic prvotne zasedbe Vocabella, ki se je lansko leto za nekaj časa od skupine poslovila. Večer je dosegel vrhunec, ko so obiskovalci z Vocabello in spremljevalnim bendom Roksons zapeli in zaplesali na pesem Jambalaya. Koncert sta podprla podjetji LUart in Tanko d.o.o.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki