fbpx
E-UTRIP
Društva Novice Šport

Dvojna krpanova sekira gre v Kočevje

Sekira je orodje, ki jo ljudje poznajo že od samega začetka. Ne posvečamo ji velike pozornosti, medtem ko so člani Turističnega društva Lavričeva koča Gradišče prepričani ravno nasprotno – sekira si zasluži posebno pozornost. Tako je društvo že četrto leto organiziralo Dan sekire in tretje državno prvenstvo v metu Krpanove dvojne sekire. A sekire ne mečejo le moški, letos so se v metanju lahko preizkusile tudi ženske.

Dogodku so se pridružili tudi kovači iz Cehovskega društva kovačev Slovenije, kjer so prikazali kovanje v živo. Pri moških je bil najbolj uspešen Simon Šega iz Kočevja, drugo mesto je zasedel Matjaž Steklačič iz Ivančne Gorice, tretje mesto pa je osvojil Tomaž Loknar ravno tako iz Kočevja. Pri ženskah je naslov osvojila novomeščanka Špela Kramar, sledila ji je Jerca Fajdiga, tretje mesto pa je zasedla Mira Nose iz Ivančne Gorice.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki