fbpx
E-UTRIP
Dializni center naj bi po prvotnem načrtu bil vzpostavljen že v novembru 2022.
Aktualno Novice Občina

Dializni center v Kočevju šele avgusta 2023

Kočevski župan in direktor podjetja GiB gradnje Gašper Ploj sta v začetku julija letos podpisala pogodbo za obnovo stavbe na Roški cesti 20, v kateri bo občina skupaj z UKC Ljubljana zagotovila tudi dializni center. Takrat je kočevski župan Vladimir Prebilič dejal, da bi prvi uporabniki z dializo lahko začeli že do konca leta, prostori pa naj bi bili pripravljeni že v novembru. A se je rok za izvedbo del in začetek delovanja dializnega centra spremenil.

Namreč, kot pravijo na Občini Kočevje, so bile na predlog UKC Ljubljana narejene spremembe samega tlorisa dializnega centra, pogovori glede zaključka gradbenih del in začetka delovanja centra so še v teku. Glede na predlog izvajalca načrtujejo, da bi se dializni center tako vzpostavil najkasneje z avgustom 2023, so še povedali.

V okviru prenove bodo – kot so pristojni dejali letošnje poletje – poleg dializnega centra v stavbi še ambulante zobozdravstvene dejavnosti, v katere bodo prenesli ambulante iz ZD Kočevje in jih tako centralizirali, prostore Centra za duševno zdravje odraslih ter prostore za izobraževalne dejavnosti s področja zdravstva in prve pomoči.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki