fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika

Dom starejših občanov v Osilnici: Ali država nadaljuje z gradnjo?

Država namerava, kot kaže, nadaljevati gradnjo doma starejših občanov v Osilnici. V letu 2024 bodo projekt nadaljevali s pripravo projektne in investicijske dokumentacije, so povedali na ministrstvu za solidarno prihodnost.

Kot so navedli na ministrstvu, bosta projektna in investicijska dokumentacija pripravljeni za enoto doma starejših občanov s komplementarnimi vsebinami, vendar brez rehabilitacijskega centra URI Soča, ki so ga tudi načrtovali sprva. Za pripravo dokumentacije so v državnem proračunu za leto 2024 tudi zagotovili potrebna sredstva, pravijo.

Z gradnjo doma je leta 2003 začela občina Osilnica, a je projekt zaradi pomanjkanja denarja pred več kot desetletjem in pol v tretji gradbeni fazi zastal. Jeseni 2021 se je prejšnja vlada odločila, da bo gradnjo doma nadaljevala država.

Septembra 2021 je takratno ministrstvo za delo z občino podpisalo zavezo o dokončanju doma. K projektu so privabili Dom starejših občanov Šiška, ki naj bi v domu v Osilnici izvajal oskrbo starejših, in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča, ki naj bi po prvotnih načrtih v njem uredil rehabilitacijski center za osebe s cerebralno paralizo.

Pod novo vlado se je zdelo, da je projekt zastal, saj je ministrstvo proučevalo, ali se ga splača nadaljevati in s katerimi vsebinami. Zdaj naj bi s projektom nadaljevali.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki